Sett telt på hengerfestet

Sett telt på hengerfestet

Bobil og Caravan Magasinet

Nyt campinglivet du også!

Vekta på teltet er 70 kg, og ligger dermed innenfor maksimal loddrett kulevekt på hengerfestet til de fleste personbiler. 

Av Sven Furuly (Tekst og foto)

 

I 1942 ble den svenske bedriften Thule etablert, og er i dag en merkevare som de fleste med både biler og bobiler kjenner godt til. Vi kan nevne takbokser, sykkelstativ og andre lastesystemer. Thule produserer også markiser for bobiler, taktelt og en rekke andre produkter til fritidsmål.

På messen Caravan Salon i Düsseldorf i Tyskland i fjorhøst kom vi over flere nye innovasjoner fra den svenske bedriften, som vil kunne forenkle campingturen for mange med sine nye løsninger. Teltet på hengerkula vil kunne gjøre flere personbiler om til campingbruk på norske veier. Spesielt for elbiler kan dette bli en ideell løsning.

Dette er en artikkel fra:


Ansvarlig redaktør: Bjørn Egil Jakobsen/bjornegil@nbocc.no

 

Teltet henger ikke etter bilen på hjul, men plasseres altså bare rett opp på hengerfestet og brettes ut når du kommer fram.

 

Teltet er montert på en foldbar plattform, og foldes lett ut og slåes lett sammen igjen. Vekten er på 70 kilo, og ligger dermed innenfor maksimal loddrett kulevekt på hengerfestet til de fleste personbiler. Teltet er låsbart, og vil være en fin overnattingsplass.

Man åpner enkelt «teltpakken», svinger det bakover, og justerbare bein sørger for at det er mulig å oppnå en vannrett stilling. Dette kan du gjøre uten at du behøver å koble teltplattformen fra bilens tilhengerfeste.

 

Dette blir en fin soveplass. Man trenger ikke ta teltet løs fra hengerfestet, men man kan gjøre det.

 

Teltet til Thule er så vidt vi vet verdens første av sitt slag, og om ønskelig kan det også kobles av bilens tilhengerfeste for å kunne stå fritt. Enten fordi man ønsker å flytte bilen vekk fra teltplassen, eller kjøre på handleturer. 

Du kan lese mer om både Thule og andre nyheter i Bobil og Caravan Magasinet nummer 6. Alle som blir medlem får magasinet sendt hjem til sin postkasse i løpet av noen dager. 

 

I Bobil og Caravan Magasinet finner du flere tips til campingturen og reportasjer fra ulike steder i både Norge og Europa.

 

Tips oss: bjornegil@nbocc.no

Bobil og Caravan Magasinet gies ut av Norsk Bobil og Caravan Club.

Ikke medlem enda?

Du kan betale med vipps, og så kommer siste nummer i posten i løpet av bare noen få dager: https://www.nbocc.no/innmelding/

Her kan du også ta en titt på medlemsfordelene: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/