Slik vi så på Hamar i fjor

Slik vi så på Hamar i fjor

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 09.01.24. Oppdatert 01.02.24.
Bobil og Caravan Magasinet

 

NY ARRANGØR OG TO MESSER

Rett før påske arrangeres messen «Stockholm Husvagn Husbil» for første gang i Sverige. Messen arrangeres parallelt med båtmessen «Allt för Sjön», og inngangsbilletten hos en vil gi tilgang til begge.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

 

Dermed blir det også i Sverige, slik vi så i Vikingskipet på Hamar i mars i fjor, og som vi vil se igjen 5. – 7. april i år. Bobiler, campingvogner, fritidsutstyr og båter sammen. Forskjellen i Sverige er at de har to messer. 

   – Vi er glade for å kunne utvide tilbudet til våre besøkende, sier prosjektleder hos Stockholmsmässen, Hanse Thorslund, i en pressemelding. 

Dette er en artikkel fra: 

Tidligere aktør legger ned

Samtidig som Stockholm får ny arrangør legger den tidligere arrangøren av Husbil Stockholm ned. De har pleid å arrangere i Kistamässans lokaler, men nå overtar Mälardalen med ny messe for campingvogner og bobiler. 

   – Messen vil samle et stort antall ledende merkevarer. Vi har stor tro på denne messen siden den arrangeres på Stockholmsmässan parallelt med båtmessen Allt för Sjön, sier formannen hos Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund, Per Nilsson. 

 

  

Svenske KABE har et rikt utvalg med både bobiler og campingvogner, som de pleier å stille opp med på messer.

Omtales som ny begivenhet

Han omtaler den nye messen i Stockholm som en ny begivenhet for bransjen, og peker på at messen kan nå en ny målgruppe ettersom den arrangeres parallelt med båtmessen. 

  Den tidligere arrangøren henger ikke med hodet, og uttaler seg også ifølge pressemeldingen fra Husvagns- og Husbilbranschens Riksförbund. 

   – Det er selvfølgelig synd at vi må avlyse vårt arrangement, men vi håper at våre tidligere besøkende i stedet finner veien til den nye messen. Utvalget av merker og tilbehør blir større på det nye arrangementet, sier direktør Joakim Norberg hos Autohallen som arrangerte Kistamässan før. 

Her i Norge arrangeres messa i Vikingskipet på Hamar fra 5. til 7. april. I fjor var første året med kombinasjonen camping og båt. 

Påmeldt i Sverige

Så langt er følgende merker påmeldt til den svenske messen:  Adria, Affinity, Carthago, Challenger, Concorde, Dreamer, Etrusco, Eura, Frankia, Hobby, Hymer, Kabe, Knaus, Mc Louis, Morelo, Niesmann+Bishoff, Rapido, Sunliving, Weinsberg, og Kama Fritid. 

    Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund – HRF – organiserer både produsenter og importører av campingvogner og bobiler i Sverige, samt tilbehørs- og servicebedrifter og forhandlere.

Vi har foreløpig ikke fått informasjon om hvem som er påmeldt som utstillere på Hamar, men messedagene rulles etter planene i gang i Vikingskipet fra 5. april til 7. april. Det vil si uka etter påske. 

CMT i Stuttgart/Tyskland

Allerede 13. – 21. januar arrangeres CMT-messen i Stuttgart i Tyskland. Dette er verdens største messe for bobiler, fritid og reiser, og Bobil og Caravan magasinet er selvsagt på vei dit for å finne nyhetene som kommer. Her får vi se nærmere på over 1.200 campingvogner, bobiler og fritidskjøretøy, og et bredt utvalg av tilbehør som er kjekt å ha med på campingturer. 

   Du får selvsagt lese mer om både messene og nyhetene som vi finner i våre utgaver av Bobil og Caravan Magasinet som kommer ut både før og etter påske. Pass bare på at du får bladet i din postkasse når det kommer ut.   

Tips oss: bjornegil@nbocc.no

Bobil og Caravan Magasinet gies ut av Norsk Bobil og Caravan Club.

Ikke medlem enda?

Du kan betale med vipps, og så kommer siste nummer i posten i løpet av bare noen få dager: https://www.nbocc.no/innmelding/

Her kan du også ta en titt på medlemsfordelene: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/