TIL «GOLDEN PEN-PRIS»

TIL «GOLDEN PEN-PRIS»

Bobil og Caravan Magasinet

 

En av Bobil og Caravan Magasinets reisereportasjer fra Kroatia, som var på trykk i to deler i nummer 4 og 5 i fjor, har blitt nominert som kandidat til en nasjonale «Golden Pen-pris» i Kroatia. 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

 

Reportasjen er skrevet av vår nederlandske journalist Willem D. A. Laros, som sammen med kona i fjor flyttet ut i bobilen, og la ut på turer til flere land i Europa og som det ble mange flotte reisereportasjer fra. 

   Dette har også Nasjonalt Turistråd i Kroatia sitt nordiske kontor i Sverige lagt merke til, og som igjen har ført til at hans reportasjer som skildrer bobilturen fra Umag til Split nå er med i konkurransen om å vinne denne medieprisen. 

 

Dette er en artikkel fra: 

 

– I en særklasse

– Reisereportasjene fra Bobil og Caravan Magasinet er en verdig kandidat til «Golden Pen»-prisen på grunn av det autentiske bildet den gir av Kroatias skjønnhet, unike kultur og varierte landskap, skriver Turistrådet i sin begrunnelse.

   Videre trekkes det fram i begrunnelsen journalistens måte å utforske både veletablerte reisemål og skjulte perler, og hans evne til å etablere forbindelser med lokale og deler av landets rike kulturarv. Noe som løfter reportasjene i en særklasse. 

– Artiklene er en mesterlig blanding av fortelling, kulturell utforskning, praktiske råd, med god innsikt i de besøkte campingplassene, og transporterer leserne rett til hjerte av Kroatia. Kort sagt, reisereportasjene er vel verdige nominasjoner til "Golden Pen"-prisen, slår den nordiske avdelingen til Croatian National Tourist Board fast. 

    «Golden Pen-prisen» er en utmerkelse opprettet av Kroatisk Nasjonalt Turistråd i 2004 for å anerkjenne og vise verdsettelse for journalistikkens bidrag til å fremme Kroatia gjennom profesjonell skrivning. 

 

Beste trykte materiale

Prisen ble opprinnelig gitt i to kategorier: beste trykte materiale og beste radio/TV-program. I 2015 ble en ny kategori for beste blogginnlegg introdusert. Nå tildeles prisen innen fem kategorier: for beste tekst, radio- og TV-reportasje, beste blogginnlegg og beste innlegg på sosiale nettverk.

   Reportasjen fra Bobil og Caravan Magasinet er nominert i kategorien "beste trykte materiale". Grunnen til at prisen fikk navnet Golden Pen (på kroatisk – Zlatna Penkala) er ganske enkelt fordi Kroatia er hjemlandet til fyllepennen.

   Navnet "pen" kommer fra Slavoljub Eduard Penkala (1871-1922), en ingeniør basert i Zagreb og en av de mest kjente oppfinnerne på 1900-tallet. Han fikk patent på den første mekaniske blyanten i verden 24. januar 1906 og den første fyllepennen med fast blekk 31. mai 1907.  Oppfinnelsen ble patentert i mer enn 35 land, og Penkalas blyanter og fyllepenner ble eksportert til over 70 land i verden. Mellom 1912 og 1926 var det en av de største fabrikkene for skriveredskaper i verden.

 

Her kan du lese mer om prisen: The Golden Pen media award

 

Tips oss: bjornegil@nbocc.no

Bobil og Caravan Magasinet gies ut av Norsk Bobil og Caravan Club.

Ikke medlem enda?

Du kan betale med vipps, og så kommer siste nummer i posten i løpet av bare noen få dager: https://www.nbocc.no/innmelding/

Her kan du også ta en titt på medlemsfordelene: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/