Tempo 100 avtale med Danmark

Tempo 100 avtale med Danmark

Norge og Danmark har blitt enige om å anerkjenne hverandres godkjenninger for å tillate kjøring med tilhenger/campingvogn i opptil 100 km/t.

 

 Dette betyr at en norsk registrert tilhenger og campingvogn med norsk Tempo 100-merke kan kjøre i opptil 100 km/t i Danmark, uten å måtte ha et eget dansk Tempo 100-merke. Det samme gjelder for dansk godkjenning i Norge, melder Statens vegvesen i en pressemelding.  

Norge har totalt 1.780 tilhengere/campingvogner som har Tempo 100-godkjenning, og fra mandag 18. mars 2024 gjelder godkjennelsene også i Danmark. 

– 100 km/t grensen gjelder naturligvis kun dersom fartsgrensen og forholdene på stedet tillater slik hastighet, påpeker Kurt Ottesen hos Statens vegvesen.

 Kravene er like i Norge og Danmark, og det stilles tekniske krav både til trekkbilen og kombinasjonen trekkbil og tilhenger. 

 Vær imidlertid oppmerksom på at norskregistrerte hengere/campingvogner skal ha en norsk Tempo 100-godkjenning. Har du kun et dansk Tempo 100-merke på en norskregistrert tilhenger, gjelder dette ikke for kjøring i Norge. 

Foto: Tredal AS

 

 

Tips oss: bjornegil@nbocc.no

Bobil og Caravan Magasinet gies ut av Norsk Bobil og Caravan Club.

Ikke medlem enda?

Du kan betale med vipps, og så kommer siste nummer i posten i løpet av bare noen få dager: https://www.nbocc.no/innmelding/

Her kan du også ta en titt på medlemsfordelene: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/