Trakk tusener av besøkende

Trakk tusener av besøkende

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 18.03.24. Oppdatert 15.04.24.

 

 Camp Villmark trakk i midten av mars tusenvis av besøkende til Lillestrøm. På et tidspunkt ble det til slutt umulig å finne ledig parkeringsplass i nærheten av messeområdet. 

 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

 

Messa er en av Norges største innen jakt, fiske og friluftsliv, og da Bobil og Caravan Magasinet tok en prat med prosjektleder Per Anders Iversen litt ut på dagen lørdag 16. mars var det smekkfullt av besøkende i alle hallene.

   – Fredag hadde vi 28 prosent flere besøkende sammenlignet med første messedag i fjor. Vi ligger derfor an til å få langt mer enn 20.000 besøkende, sier Per Anders Iversen. 

 

Dette er en artikkel fra:

Vi kommer i 2024 med nettsider på www.bocm.no

 

Frilufts- og campinglivet

Dette viser at mange har stor interesse av frilufts- og campinglivet, og her møtte vi på utstillere som lagde og solgte kniver, utstyr til jakt og hund, campingturer med telt, taktelt, små campingvogner og campingenheter til pickuper. 

   Her fikk ungdom inspirasjon til å tilbringe et år på folkehøgskole i nord hvor friluftslivet inngår, og til og med padle i kano var det mulig å gjøre inne i en av hallene.  

   ­– Jeg tror det er kombinasjonene av alt vi har som trekker så mye folk. Man finner mye på nett, men jeg tror at fysiske møteplasser som dette er viktig. Her kan man krype inn i og teste telt, holde fiskestanga eller hagla man har lyst på før man kjøper, sier prosjektleder Per Anders Iversen. 

 

Prosjektleder Per Anders Iversen sier at fysiske møteplasser som dette er viktig for både utstillere og besøkende.
Alle foto: Bjørn Egil Jakobsen
 

Skiftet navn ti 2014

I år var det 40 år siden messa ble arrangert for første gang, men fram til 2014 gikk den under navnet villmarksmesse. I 2014 skiftet man navn til Camp Villmark, og det var da campingbegrepet kom inn. 

   – Vi har også gått fra å være en ren markedsplass hvor utstillere kom og solgte unna fjorårets produkter, til noe langt mer. I år har vi også hatt femti foredrag med ulike tema, forteller Per Anders Iversen.

   Bobil og Caravan Magasinet tok også en prat med utstiller Dag Bjørnar Stemsverk fra Camper Norge AS, som er en bedrift som siden 2016 har solgt campingenheter til eiere av pickuper. De hadde også elektrisk og dieseldrevne biler med i utstillingen, men dette var kjøretøy Stemsverk hadde lånt hos en bilforhandler på Romerike.

   – Vi holder oss til campere. Det er faget vi kan, sier han, og viser fram en modell som lages i Tyrkia og en annen nord i Sverige.

 

På messa i Lillestrøm traff vi på Dag Bjørnar Stemsverk som selger campere, som plasseres bak på lasteplanet til pickuper.

Brukes som arbeidsbrakke 

– Vi har også campere som passer til amerikanske pickuper. De produseres i mange ulike størrelser, forteller Dag Bjørnar Stemsverk. 

   Campingenhetene, som plasseres bak på lastekarmen til pickupene, er laget i glassfiber. De er isolert og kan brukes gjennom hele året, og selgeren anslår at ca. halvparten av kundene hans er næringsdrivende.

   – De er godkjent til bruk som arbeidsbrakke, og da kan enheten for eksempel leases sammen med kjøretøyet, forklarer Stemsverk.

Å kjøre på campingtur med taktelt på personbiler har blitt populær, men kan brukes som ekstra soverom til andre campingenheter.

 

Publikum fikk med seg foredrag om ulike tema knyttet til  frilufts- og campinglivet. 

 

Salgssjef Øyvind Warhuus fra XCamp AS var og viste fram sine små campingvogner som produseres i Ukraina. 

 

Fra tidlig lørdagsformiddag var det umulig å finne ledig parkeringsplass i nærheten av NOVA Spektrum. 

 

Annonse: Gå heller ikke glipp av fritid og caravanmessen på Hamar etter påske:

 

 

Tips oss: bjornegil@nbocc.no

Bobil og Caravan Magasinet gies ut av Norsk Bobil og Caravan Club.

Ikke medlem enda?

Du kan betale med vipps, og så kommer siste nummer i posten i løpet av bare noen få dager: https://www.nbocc.no/innmelding/

Her kan du også ta en titt på medlemsfordelene: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/