Vår og påske på Hadeland Glassverk

Vår og påske på Hadeland Glassverk

Det er kanskje vått, grått og kaldt ute nå, men våren vil komme og påsken er ikke langt unna. På Hadeland Glassverk er det mye spennende som skjer fremover.

Glem heller ikke at medlemmer av Norsk Bobil og Caravan Club får 15 % rabatt på Hadeland Glassverk og på hadeland.com. Rabatten er på alle varer, men gjelder ikke mat og drikke, belysning, Icon eller allerede nedsatte varer. Rabatten trekkes fra i kassen eller ved utsjekk fra nettsiden. På Hadeland Glassverk holder det bare å vise frem gyldig medlemskort, mens på hadeland.com må du bruke rabattkode som du finner på Min Side eller i Gnist-appen.

Medlemmer får også 15 % rabatt på ordinær rompris hele året på Thorbjørnrud Hotell som ligger i strandkanten ved Randsfjorden med bare 5 minutters gange til glassverket.

Blås ditt eget glass

Hver lørdag og søndag til og med 24. mars kan du blåse ditt eget glass. Nå i februar kan du blåse eget glasshjerte og i mars kan du blåse ditt eget påskeegg. Glassblåsing skjer i Glasshytta, og der har Hadeland Glassverk blåst glass i 260 år. Her kan du oppleve varmen fra ovnene, og se teknikkene og kunsten og håndverket som ligger bak vakre glassgjenstander.

Les mer om priser og åpningstider på hadeland.com.

 

Øisteins Blyant

Hver lørdag og søndag kan du bli med på oppdagelsesferd i Øisteins Blyants magiske verden med fantasifigurer, morsomme kreasjoner og kunstverk av papp, som du kanskje kjenner igjen fra NRK Super og YouTube. Her kan du bygge ditt eget hus i papp og kose deg med andre kreative utfordringer, perfekt for barn 3 til 12 år.

Søndag 25. februar blir det også fartsfylt familieshow der tegning, skaperglede og kreativitet er i fokus!

Les mer om program og billetter på hadeland.com.

Vil du lære og tegne tegneseriefigurer?

Illustratør og tegneserieskaper Trond J. Stavås kommer 3. mars for å holde et morsomt og inspirerende tegneseriekurs. Han står bak blant annet «Bakketoppen Barneskole», «Gutta på Gølvet», «Anleggsplassen», «Blasfemi» og «Illustrert Kommentarfelt», og har vært i trykk i blant annet Pondus, Lunch, VG, flere store aviser og egne bøker.

Les mer om kurset og priser på hadeland.com.

 

Håndverk, motorsag, leire og reptiler

Ellers kan Hadeland Glassverk by på Håndverkfestivalen frem til 24. mars der moderne og tradisjonsrike håndverksmetoder får skinne i Galleri 2. I 2024 finner de frem igjen det beste fra tidligere festivaler og gir det ny innpakning, og løfter frem enda flere gode, norske håndverkere, kunstnere og skapere.

Verdensmester i speedcarving, Oliver Vogt, holder et actionfylt og spennende woodcarvingshow 9. og 10. mars. Oliver Vogt er også en av utstillerne i Håndverkfestivalen.

Lørdag 16. mars kan du lage din egen påskekylling! Med kunstlærer Marianne Nilsen vil du lære å modellere og dekorere påskekyllinger i et morsomt keramikkverksted. Bare fantasien setter grenser!

Oslo Reptilpark kommer på besøk 7. april. Her kan du se foredrag, og du kan både ta på, se på og lære mer som reptiler og insekter.

Les alt om programmet fremover på hadeland.com.