Fullbooket! NBCC Reisekomiteen: Praha

23. april 2024 til 5. mai 2024

I april/mai 2024 arrangerer NBCC Reisekomiteen tur til Praha. Det er en vakker by med mye kultur, historie, god mat, vakre bygninger og mange opplevelser. Her blir det utflukter med busser til forskjellige steder rundt Praha og festlige aktiviteter. Vi vil også oppleve 1. mai og hvordan de gjør det. I tillegg til dette kan du nyte fridagene i en by med mange severdigheter, handle krystall i byens utallige forretninger, eller bare slappe av på campingplassen.

For orden skyld opplyses det at det er begrenset antall plasser på denne turen med maks 25 ekvipasjer. Her blir det første mann til mølla.

Program

23.04.2024 Oppmøte Bum. Vi kjører i grupper herfra dagen etter.
24.04.2024 Ankomst Country Camp, Tyskland.
25.04.2024 Ankomst Camping i Praha.
26.04.2024 Byvandring med norsktalande guide.
27.04.2024 Utflukt. Her blir det en overraskelse.
Ha på pent tøy for anledningen.
28.04.2024 Dagen til egen disposisjon
29.04.2024 Utflukt til Kutna Hora
Buss t/r Praha – Kutna Hora
Norsktalende guide for utflukten
Inngangsavgift til benkirken og St. Barbara – katedralen
To-retters lunsj med en drikke og kaffe
30.04.2024 Dagen til egen disposisjon.
01.05.2024 1. mai feiring.
02.05.2024 Utflukt til Glassverket Nizbora og Pilsner Urquell-bryggeri
Buss t/r Praha – Pilsen
Norsktalende guide for utflukten
Inngangsavgift på glassverket
Inngangsavgift til Pilsner Urquell-bryggeriet
To-retters lunsj med en drikke og kaffe
03.05.2024 Tsjekkisk Aften.
Her tar vi på oss litt pent tøy.
Buss t/r Praha - Tsjekkisk Aften
Forrett, hovedrett og dessert
04.05.2024 Dagen til egendisposisjon
05.05.2024 Avreise Praha

Pris for dette er: Kr. 13.500,- for 2 personer i samme ekvipasje.

Dette inkluderer:

  • 1 byvandring med norsktalende guide
  • 10 døgn på campingplass i Praha inkl. strøm
  • 1 uflukt med buss til Kutna Hora og benkirken inkl. lunsj
  • 1 utflukt til Pilsner og glassblåseriet inkl. lunsj
  • 1 Tsjekkisk Aften og underholdning inkl. bespisning
  • 1 utflukt - dette blir en overraskelse

Praha er en gammel by, det har vært bosetning i Vlatavadalen i Praha siden første halvdel av Tusentallet - det vil si før vår tidsregning. En skikkelig by ble det først på 800-tallet da en prins ved navn Borivoj, som tilhørte Premysid Dynastiet, bygde en borg på høyden over dagens Praha.

Det ble utover 900 - 1000-tallet bygd 3 kirker og et kloster. Den nåværende gotiske St. Vitus katedralen ble påbegynt i 1344 og bygd på samme sted hvor det tidligere har stått en romersk kirke. Fra koret innerst i kirken går det en korridor inn til slottet.

Praha borgen «kongelig slott» St. Georgkloster og den gylne gate ligger på høyden av Praha. Slottet ble bygget og sto ferdig i 1135. Inne i Praha borgen kan man se St. Georgklosteret som i dag er et kunstmuseum. Nederst i Praha borgen helt bakerst er det en rekke beskjedne hus i gaten.

Zlatà Ulica (Gull gata). Husene ble bygget på 1500-tallet og er malt i muntre farger. Det ble kalt Gull gata fordi ryktene gikk om at de hadde funnet formelen til å lage gull. Husene tilhørte tjenere og soldater.

Byens hjerte er Store Mesto (Gamlebyen) med vakre bygninger, torg, restauranter, kunstgallerier og kafeer. På andre siden av Moldau elva ligger Hradcanyslottet. Her kan man ta trikken opp og gå ned gjennom St. Vitus den gylne gate og ned til Mala Strana - den pittoreske bydelen med svingete gater og det vakre torget.

Petrini parken ligger på høyden sør for Mala Strana. Dit kan man ta seg vis man bruker trikk nr. 12 og 22. Trikk nr. 22 går fra gammelbyen over Moldav elven til Mala Strana. Linje 91 Historie linjen går fra Nàclav plassen om sommeren. Taxi er det greie priser på, men avtal prisen på forhånd.

Sør for gamlebyen ligger Nove Mesto (nye bydelen) og arkitekturen her er i jugendstil. Her ligger Vàclav plassen med den kjente rytter statuen.

Byene bindes sammen av flere broer og Karlsbroen er en av dem som er mest kjent, ca. 520 meter. De gotiske tårnene på broen er åpent på dagtid for publikum. I toppen av tårnene kan man nyte utsikten over byen.

Nasjonalretten i Tsjekkia er noe som heter Svickovà na smetane og består av banket oksekjøtt i fløtesaus, skivet knødel og tranebær.


Ønsker du deg en utsikt du sent vil glemme, bør du finne frem spaserskoene og ta deg en gåtur opp til den storslåtte Hradčany. Her ligger også den vakre St. Vitus Katedralen, som er et stort symbol på Praha. Sammen med den kjente Karlsbroen. Broen går over elva Vlatava. Rundt slottet kan du også kjøpe hjemmelagede og vakre suvenirer.


Ølhallen i Praha Double Trouble ligger mellom Vàclav-plassen og torget i gammel byen. Uejvodu er en historisk bar som serverer Tjekkisk og fatøl fra Urguell bryggeri samt levende trekkspill musikk.

Krystall er veldig billig i Praha. Ellers er det mange spennende butikker rundt Vaclav plassen i nybyen. Det største markedet i Praha heter Praha Marked og ligger i Holesovice. Det er den siste nordligste metrostasjonen på bane C. Åpen i fra mandag til fredag.

Prisene på mat og drikke er høyere i nye bydelen enn de er i gammel byen. Palladium er det største kjøpesenteret i Praha og ligger ved Namesti Replubliky på linje B.

NB: Ved ankomst den Tsjekkiske grensen så stopper vi for betaling av veiskatt.

Landskode: +420 Ved bruk av nødnummer skal ikke landskode brukes - Nødnummer: 155 / 158
Politi: 158
Sykebil: 155
Brann: 150
Storby politi: 156

Påmelding

Turen er nå fullbooket!

Påmelding for turen åpner mandag 20. november 2023 kl. 09:00 - her blir det første mann til mølla.

Påmelding til Reisekomiteen v/ Erik Skybak:
Telefon: +47 905 86 020
E-post: erik@skybak.no
Detaljer

Dato tirsdag 23. april 2024
søndag 05. mai 2024
Kalender Åpen kalender