Fremtidens campingvognkonsept?

Fremtidens campingvognkonsept?

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 18.01.23. Oppdatert 19.01.23.

Etter batteribilenes inntog har flere campingvognprodusenter tatt fram små og lette campingvogner. For de færreste av elbilene har mulighet til å trekke mer enn små og lette campingvogner. Hobby har like godt skapt et nytt campingvognkonsept, tilpasset elbilenes begrensninger på trekkraft og rekkevidde.

 Av: Bjarne Eikefjord

 «Hvordan vil campingferier se ut i fremtiden?» Dette spørsmålet reiser Hobby, den nordtyske produsenten av campingvogner og bobiler. Hobby konkluderer med at caravanindustrien har behov for friske og innovative ideer, og peker på at Beachy Air studiet de presenterte på Caravan Salon Düsseldorf i august i fjor er en slik ide.

For å riktig understreke poenget hadde de plassert WW ID.BUZZ som trekkvogn, mens direktør Holger Schultz fra Hobby forklarte fordelene som den lille og kanskje litt søte campingvognen Beachy Air har. 

 

Dette er en artikkel fra:

Tips oss: bjornegil@nbocc.no

 

Naturopplevelser

«Campingferier lar oss omfavne naturen. Hvor som helst, når som helst, når som helst. Enkelt, fleksibelt og med letthet, heter det i presentasjonen av det nye konseptet Beachy Air.»

Kort og godt betyr det at dette er ei campingvogn som er så lett og aerodynamisk at den også kan taues av elektriske kjøretøy uten at man bruker opp rekkevidden på et øyeblikk, og vektmessig holder man seg også innenfor grensa til førerkort klasse B.

 

Se video fra avdukingen i fjorhøst:

 

 

– Beachy Air viser frem det Hobby mener er banebrytende teknologi med fokus på lettvektskonstruksjon og funksjonalitet, sa direktør Holger Schultz om konseptet, og la til at Hobby har ønsket å oppnå en egenvekt på under 500 kilo for å utvikle det de mener er den perfekte campingvognen for elektriske biler. 

 

Strandtablå

Da den nye Beachy Air ble presentert for offentligheten for første gang i fjorhøst, hadde Hobby bygget opp et helt strandtablå på standen sin.

Teppet ble trukket av og avslørte en Beachy som manglet en god del på den vanlige takhøyden for campingvogner. Men det endret seg raskt, for taket ble jekket opp da det blir det full ståhøyde innvendig. Dette er en løsning som også Hymer har hatt på sine små reisevogner i flere tiår. For det sikrer lav luftmotstand underveis. 

Det er god plass til to gode venner på ferietur til eksotiske reisemål. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Ikke vinterisolert

Med en tomvekt på 500 kilo og fullastet på 750 kilo er det smått med vinterisolasjon. Så dette er en ren reisevogn til bruk sommerstid, understreket direktør Schulz under presentasjonen.

Han har nok sikkert rett i at de som skal reise og bo i en Beachy Air vil få god og tett kontakt med naturen gjennom tynne vegger og teltduk mellom vegg og tak når vogna står parkert.

Annen luksus er også begrenset. For eksempel er toalettet en moderne utgave av den velkjente Porta Potti, men bortsett fra det gav vogna god plass for to gode venner på ferietur til eksotiske reisemål. 

Toalettet i Hobby Beachy Air.

 

Hobby har ønsket å lage ei campingvogn med egenvekt på under 500 kilo. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Artikkelen sto på trykk i nummer 6/2022:

 

Vil du også ha magasinet tilsendt i posten?

Bestill medlemskap hos Bobil og Caravan Magasinet (600 kroner) i dag, og få tilsendt magasin nummer 6 i posten (husk å velg Vipps-betaling så går det raskest): https://www.nbocc.no/innmelding/

Som medlem får du tilsendt vårt magasin gratis, og i tillegg får du tilgang til en rekke medlemsfordeler. Vi kan bl.a. nevne at det kan være store summer å spare på campingplasser både i Norge, Sverige og Danmark i 2023. Det skal ikke mange overnattinger til før medlemskontingenten er tjent inn igjen.

 

Sjekk våre medlemsfordeler her: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/