Pressemelding: Bobiler får personbiltakst i b(...)

Pressemelding: Bobiler får personbiltakst i b(...)

Publisert av Martine Lorentzen den 21.11.22. Oppdatert 22.11.22.

Bobiler får personbiltakst i bompengeanlegg i Norge

Norsk Bobil og Caravan Club vant bompengesak:

 I forslaget til statsbudsjett for 2016 vil Regjeringen foreslå at bobiler, og enkelte tunge personbiler (som kan dra campingvogner), med totalvekt over 3500 kg. får samme bomtakst og bompengerabatter som for kjøretøyer under 3500 kg. Dette er en del av bompengereformen til Regjeringen, opplyser samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.

 NBCC har flere ganger fremmet denne saken, senest gjennom Handlingsplanen NBCC la fram for Regjeringen i januar 2014. Dette er derfor en stor seier for NBCC, sier president Bjørn Johansen, som allerede i 2008 reiste saken som programsak for NBCC.

 NBCC har flere ganger og sist i Tiltaksplanen fra januar 2014, foreslått personbiltakst for bobiler over 3500 kg i bomanlegg. Under Landsmøtet i 2014 ble dette lagt fram direkte for samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, som nå sier følgende:

 - Mange opplever det som urimeleg at bubilar og store personbilar må betale samme bompengetakst som store og tunge vogntog. Takstane står ikkje i samsvar med kor store eller tunge bubilane er. Dette ryddar nå vi no opp i, sier Ketil Solvik Olsen.

 Samferdselsministeren regner med at endringene skjer fra nyttår 2016, og kan bidra til å gjøre Norge til et mer attraktivt ferieland også for campingturister fra utlandet.

 NBCC arbeider gjennom politiske organer og prosesser for å sikre bedre tilrettelegging og styrke tilbudet for brukere av campingvogner og bobiler i Norge. Eksempelvis avgiftspolitikk, campingplassretningslinjer, krav til sikkerhet og tilrettelegging for camping lokalt og sentralt.

 Norsk Bobil og Caravan Club har hovedkontor på Sørumsand. Tlf: 63 82 99 90. www.nocc.no

11.09.2015