Trenger jeg reiseforsikring i Norge?

Trenger jeg reiseforsikring i Norge?

Publisert av Martine Lorentzen den 28.06.22. Oppdatert 22.11.22.

Tekst: Codan Forsikring

Du har en god forsikring med bobilforsikring fra Codan Forsikring, spesielt med Kasko Pluss. Likevel er det verdt å supplere med en helårs reiseforsikring. Den viktigste grunnen er at den gjelder hele tiden, og ikke bare i den korte bobilsesongen. Men det er også noen andre dekninger som bare reiseforsikringen kan hjelpe deg med.

Reiseforsikringen gjelder også i hverdagen

Mange tenker de trenger reiseforsikring først når de skal på ferietur til utlandet. Dette er feil.

Reiseforsikringen din gjelder med en gang du går ut døren hjemme. Bare du skal i butikken eller en tur i skogen, er du forsikret mot tyveri og uhell. Den dekker også avbestilling av reiser og overnatting om du skulle bli syk. Og siden ulykker skjer hele året, er en ulykkesforsikring inkludert.

Bagasje

Bobilforsikringen dekker først og fremst skader og uhell med bilen. I tillegg vil den kunne dekke bagasjen din, men da må du ha minst kasko-dekning og valgt en erstatningssum for dette. Har du reiseforsikring i tillegg kan du få en større utbetaling ved skade eller tyveri. Det er fordi du kan få erstatning fra begge forsikringene.

Avbestilling

Avbestilling av forhåndsbetalte overnattinger på hotell, fergebilletter e.l. på grunn av sykdom, dekkes bare av reiseforsikringen. Dekningen gjelder deg selv og nær familie. Rekker du ikke den forhåndsbetalte fergeturen på grunn av et trafikkuhell for eksempel, hjelper reiseforsikringen deg. Merutgifter til ny billett eller overnatting, dekkes så lenge det kan dokumenteres. For at avbestillings-dekningen skal gjelde må du huske på dette: Reiseforsikringen må være gyldig før å du kjøper fergebillettene eller hotelloppholdet.

Sykdom

I reiseforsikringen har du også en sykedel det kan være lurt å vite om. Kommer du opp i et alvorlig og akutt sykdomstilfelle eller ulykke, dekker forsikringen tilkallelse av inntil to nære familiemedlemmer. Det betyr at familiemedlemmer av deg kan få reise og opphold dekket.

Syketransport hjem for sjåfør og medpassasjerer dekkes ikke av NAV. Hvis du blir syk på tur langt hjemmefra og kanskje trenger fly for å komme hjem, må du ha reiseforsikring. Ellers må du betale transporten selv.

Hvor langt du reiser betyr noe

Jo lenger turen går, jo viktigere er det med reiseforsikring. Har du forhåndsbestilt dyr transport og noen overnattinger, er behovet større enn om du bare skal bruke bobilen i ferien. Dette gjelder også om du skulle bli alvorlig syk.

 

Dette inngår i bobilforsikringen

Har du bobil må du har bobilforsikring. Med Kasko-dekning er uforutsette og plutselige skader på bilen, fortelt, tilbygg og platting dekket. Med Codans beste bobilforsikring kan du også sikre deg mot skade på motor og gir, uansett alder på bilen.

Tyveri av bagasje og gjenstander fra bilen får du også erstattet, men ikke fra fortelt. Regelen er at utstyr, gjenstander og bagasje skal være fastmonterte eller låst inne på et trygt sted for å gi erstatning.

Trenger du veihjelp har du tilgang til det hele døgnet, og du kan velge å få dekket leiebil hvis bilen må på verksted. Dersom det kan skaffes, kan du få bobil som leiebil ved skade. I tillegg ligger det en ulykkesdekning i forsikringen som gir erstatning ved fører- og passasjerulykke.

Dette inngår i campingvognforsikringen

Campingvognforsikring er ikke lovpålagt i Norge. Hvis campingvognen er årsaken til skade på andre eller andres eiendom, er det ansvarsforsikringen på bilen din som gjelder.

Likevel er det å anbefale, slik at du er dekket for skader som for eksempel tyveri, hærverk og velt. Du kan velge mellom to type dekninger.

  • Brann- og tyveridekning

Denne forsikringen dekker plutselige skade som følge av brann, lynnedslag og eksplosjon. Tyveri og hærverk i forbindelse med tyveri er dekket. Det er også skade på glassruter og transport av skadet campingvogn. Brann- og tyveridekningen inkluderer fortelt og tilbygg, ekstra dekk og felger, i tillegg til de personlige tingene du har i vognen.

  • Kasko-dekning

Denne kommer i tillegg til brann- og tyveridekningen, og gir deg erstatning også ved andre skadetilfeller på vognen. Typiske situasjoner er sammenstøt, velt, utforkjøring og hærverk.