VW og bobilgigant inngår avtale

VW og bobilgigant inngår avtale

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 13.04.23. Oppdatert 05.05.23.

Nå får vi se VW-merket på tusenvis av bobiler som produseres og selges i Europa. For Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) og Erwin Hymer Group (EHG) har inngått rammeavtale for levering av 6.000 VW Crafter-varebiler som basiskjøretøy for EHG-merket bobiler, og gjelder fra 1. kvartal neste år.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

 

Partene opplyser til Bobil og Caravan Magasinet at avtalen er signert 13. april av administrerende direktør Alexander Leopold hos Erwin Hymer Group og Lars Krause hos VWCV. Kjøretøyene blir levert til Erwin Hymer Group fra 2024.

   Dette betyr at Volkswagen blir ny leverandør og partner i Erwin Hymer Group, som er en av de største produsentene av flere bobiler i Europa. 

 

Mange kjente merker

Bobil- og campingvognmerkene Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight og Xplore, utleieselskapene Crossrent, McRent og rent easy, og også chassisspesialisten Goldschmitt, tilbehørsspesialisten Movera og turportalen freeontour tilhører alle Erwin Hymer Group.

   VW er en ledende produsent av lette nyttekjøretøyer, og et velkjent merkevarenavn for mange. Erwin Hymer Group det europeiske datterselskapet til Thor Industries, som igjen er verdens største produsent av fritidskjøretøy.

 

Magasin nr 2/2023 er i salg nå:

 

Flere prosjekter sammen

   – Vi er glade for å ha fått Erwin Hymer Group som nye partner som vil tilby sine egne campingløsninger med våre kjøretøy som grunnlag, sier Lars Krause, og viser til at bilene de skal levere gir god plass og stor fleksibilitet for et bredt spekter av løsninger. 

   – Vi ser også frem til å diskutere ytterligere prosjekter for andre kjøretøy, som Crafter-chassiset og T6.1-etterfølgeren, fortsetter han, mens det fra Erwin Hymer Groups side slås fast at de nå blir i en enda bedre posisjon til å møte den sterke etterspørselen etter kraftige og kompakte bobiler. For døra er på vidt gap for de to nye samarbeidspartnerne.

   – I tillegg kan vi for eksempel godt tenke oss felles prosjekter med vår partner på områder som alternative drivsystemer, fastslår administrerende direktør Alexander Leopold. 

 


Både Knaus og Hobby har allerede modeller med VW-merket i grillen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Hobby og Knaus

Om du vil ha bobil med VW-merket i front allerede nå, så trenger du ikke vente på Erwin Hymer Group. For både Hobby og Knaus har allerede modeller med Volkswagen i front. I august i fjor avduket Hobby sin Maxia Van på caravanmessa i Düsseldorf i Tyskland, som er bygd på VW-Crafter-chassis i designen til Hobby Maxia-verdenen.

Også Knaus har også VW-modeller å velge mellom, og også en modell som de avduket på messa i Tyskland i fjor.

 

Hobby avduket sin Maxia Van på caravanmessa i Düsseldorf i Tyskland i fjor. En bil som er bygd på VW-Crafter-chassis. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Bli medlem i dag og få magasinet tilsendt i posten når medlemskontingenten er betalt: