– Bli med på nordisk treff

– Bli med på nordisk treff

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 17.01.23. Oppdatert 06.02.23.

Merk deg datoene 5. til 9. juli 2023, og gjør deg klar. Da møter vi campere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark på Hove Leirsenter i Arendal. Samtidig feirer byen 300 år. 

 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (tekst)
Foto: Bjørn-Viggo S. Halvorsen og Ann Kristin Maurland

 

– Nå kan du begynne å planlegge sommeren sammen med familien, og det nordiske treffet i Arendal i juli må du ikke gå glipp av. Kom med campingvogna, bobilen, teltet eller combicampen din. Eller du kan leie rom på ei av hyttene, sier visepresident Bjørn-Viggo Stenhaug Halvorsen.

   Arbeidsgruppa hos Norsk Bobil og Caravan Club har allerede lagt ned mye arbeid i forberedelser, og vi kan fortelle at Hove Leirsenter ligger midt i Raet nasjonalpark på Tromøya utenfor Arendal. 

 

Det blir et rikholdig program for både store og små. 

Mange aktiviteter

Dette er et naturskjønt område spesielt tilrettelagt for idrett, sjø- og friluftsaktiviteter. Av det som foreløpig er planlagt kan nevnes levende musikk tre kvelder, opplevelsestur og ulike aktiviteter for barna, guidet byvandring i Arendal, nordisk aften med underholdning og egen campingvogn hvor ungdommen kan game.

     Vi skal ha langbord med morsomme konkurranser i kvarterene, og selvsagt skal det også kåres nordisk mester i Caramba. For de som ikke vet hva det er så er dette spektakulær ferdighetskjøring på tid med campingvogn eller bobil. 

   Det blir selvsagt også tid til å slappe av og nyte livet, og her har alle mulighet til å kunne bli kjent med nye campingvenner fra hele Norden.

 

Det blir også tid til å slappe av, nyte livet og bli kjent med nye campingvenner.

 

Eldorado for barn og unge

På Tromøya finner man også flere kilometer med turstier og rekreasjonsområder, og leirsenteret er kjent for å være et eldorado for barn og ungdom. Blant annet finner man TrollPark Hove her, som er en spennende klatrepark.

   Rett ved treffområdet er det fotballbaner og badebasseng, og det er kort vei til et salt havsbad. Den kjente dyreparken i Kristiansand er kun en time unna, og vi kan i tillegg nevne at 2023 er et jubileumsår for Arendal. Byen feirer 300 år, og vil selvsagt være preget av det gjennom hele sommeren. 

Arendal har mye å tilby, og mens vi er der feirer byen også 300 år.

 

Gode bussforbindelser

Vi vet at Arendal er et sted som lokker med mange hyggelige arrangementer for små og stor. Et kjapt søk på nettet over alt Arendal har å tilby, gjør oss sikker på at vi alle vil få en flott opplevelse på treffet i juli sammen med svenskene, finnene og danskene. 

  Det kan også nevnes at det er gode bussforbindelser til Arendal sentrum fra Hove leir. Så det er lett å oppleve mye uten at man trenger å kjøre bil når man først har slått seg ned. Det er også fine sykkelforhold for de som velger å ta med sykler. 

    Vi avslutter med noen stikkord om Arendal: vitensenter, trampolinepark, laser tag, bowling, coasteering, VR-spill, Escape Room, museum, båtutleie, guidet tur på elektrisk surfebrett, svømmehall og øyvandring for barn og voksne. 

Se mer på www.nct2023.no og www.facebook.com/nordisk2023

Magasin nummer 6/2022.

Vil du også ha magasinet i posten?

Bestill medlemskap hos Bobil og Caravan Magasinet (600 kroner) i dag, og få tilsendt magasin nummer 6 i posten (husk å velg Vipps-betaling så går det raskest): https://www.nbocc.no/innmelding/

Som medlem får du tilsendt vårt magasin gratis, og i tillegg får du tilgang til en rekke medlemsfordeler. Vi kan bl.a. nevne at det kan være store summer å spare på campingplasser både i Norge, Sverige og Danmark i 2023. Det skal ikke mange overnattinger til før medlemskontingenten er tjent inn igjen.

 

Sjekk våre medlemsfordeler her: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/ 

 

Tips sendes: bjornegil@nbocc.no