– Velkommen innom Kongsvinger

– Velkommen innom Kongsvinger

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 08.05.23.

I underkant av bare hundre kilometer fra Oslo ligger grensebyen Kongsvinger. Byen er rik på historie, har flere unike museer, byr på flotte matopplevelser, mange aktiviteter, naturopplevelser, jakt, ferskvannsfiske og fred og ro.

 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bjornegil@nbocc.no

 

 

– Det er lett å komme seg til Kongsvinger uansett hva man reiser med, sier daglig leder Ane Ingeborg Sandnæs hos Visit Kongsvingerregionen. 

   I vår reportasje i Bobil og Caravan Magasinet nummer 2/2023 forteller hun om mye av det som byen har å tilby. Kongsvinger Festning, Norsk Fengselsmuseum, Kongsvinger museum, Kongsvinger kunstforening og Kvinnemuseet. 

 

Denne stua ser du mye til i 2. sesong av programmet "Forræder" på TV 2 play. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Flere campingplasser

Flere steder henger kjente malerier og tegninger fra blant annet Erik Werenskiold. Motiv som vi flere generasjoner nordmenn kjenner fra blant annet illustrasjonene i Norske Folkeeventyr samlet av Asbjørnsen & Moe. Og nå som det snart er sommer er det bare å google «fiskeopplevelser på Finnskogen», og det finnes flere campingplasser i Kongsvinger-området. 

   Kongsvinger ligger også bare en halv times kjøretur unna handelssentrene og butikkene i Charlottenberg i Sverige, og utenfor sentrene her er det tatt høyde for å gi god plass for tilreisende som kommer med bobiler og campingvogner. 

   Kongsvingen er også byen hvor andre sesong av programmet "Forræder" på TV 2 er spilt inn. I denne sesongen oppholder de 16 deltakerne og spilltester Mads Hansen seg i omgivelsene på Kongsvinger festning.

 

Sesong 2 av "Forræder" ble i vinter spilt inn på festningen i Kongsvinger. Foto: Heidi Marie Gøperød/TV 2

Savner tilbud nær sentrum

I selve sentrum i byen Kongsvinger står det dessverre dårligere til på dette feltet. Ved korte besøk velger mange å kjøre til Langeland, og parkere på den store parkeringingsplassen utenfor butikkene Biltema, Coop Ekstra, Plantasjen, Elkjøp og Rema 1000. Her er det også greit å manøvrere med større bobiler eller campingvogn på slep.

   Men egen parkering for å ta mot de mange bobilene og campingvognene som i dag bare kjører rett forbi Kongsvinger uten å få med seg de mange severdighetene byen byr på, har man per i dag ikke lyktes å få på plass. 

   – Dette er et savn for mange, men jeg vet at det jobbes med dette. Når det eventuelt kommer sentrumsnære plasser vet vi ikke, men det skal behandles politisk før sommeren, sa Ane Ingeborg Sandnæs til Bobil og Caravan Magasinet tidligere i vinter. 

 

Reportasjen fra Kongsvinger og omegn er på flere sider i Bobil og Caravan Magasinet nummer 2/2023. Faksimile

 

Slik får du tak i magasinet

Les hele reportasjen og se alle bildene fra Kongsvinger i Bobil og Caravan Magasinet nummer 2/2023. Magasinet er å finne i løssalg i flere butikker og kiosker hvor det selges magasiner.

Du kan også bli medlem hos Norsk Bobil og Caravan Club. Så får du magasinet sendt hjem i posten (Bli medlem - klikk her).

 

Ane Ingeborg Sandnæs hos Visit Kongsvingerregionen kan ramse opp mye som Kongsvinger har å by på.