– Vi har fortsatt rikelig med reservedeler

– Vi har fortsatt rikelig med reservedeler

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 17.01.23.

16 år etter Bjølseth-konkursen er de fem fast ansatte i butikk- og verkstedlokalene hvor den norske campingvognprodusenten holdt til på Jømna. I dag reparerer og renoverer de vogner, og fortsatt kan Jømna Caravan forsyne Bjølseth-eiere med reservedeler.  

BJØRN EGIL JAKOBSEN

I 1954 rullet den første campingvogna ut fra fabrikken til Edvin Bjølseth, men høsten 2006 var det slutt. Gjelden tynget, og 52 år etter at vogneventyret startet måtte Bjølseth gå til skifteretten og melde oppbud. 

    Konkursen til den eneste norske campingvognprodusenten kom overraskende på markedet. Flere Bjølseth-eiere solgte vognene sine i frykt for at de ikke lenger skulle få tak i reservedeler, men det hadde de ikke behøvd å frykte.

Jon Kravdal jobbet som montør da campingvognfabrikanten gikk konkurs, men jobber fortsatt i de samme lokalene og eier selv to Bjølseth-vogner. 

 

Etablerte Jømna Caravan

Bobil og Caravan Magasinet besøkte i høst lokalene hvor det norske campingvogneventyret fant sted, og hvor også noen bobiler ble produsert. Etter konkursen gikk tidligere ansatte sammen om å etablere Jømna Caravan, og de fikk hånd om reservelageret, tegninger og produksjonsutstyr. 

    Daglig leder Eirik Mørk Erlandsøn, Jon Arild Kravdal og Tommy Sørlie har hjulpet og hjelper fortsatt den dag i dag mange Bjølseth-eiere og verksteder med å få tak i deler.

   – Her har vi det meste, og vi har alle tegningene, sier de, mens de viser fram hyller etter hyller med reservedeler. 

Daglig leder Eirik Mørk Erlandsøn forteller at de fortsatt har rikelig med reservedeler til gamle Bjølseth-vogner.

Stort delelager

Butikken og verkstedet på Jømna har også deler til de gamle kjøleskapene, som ble brukt i Bjølseth. Her finner man plastdeler, vinduer, støtfangere, skape, skuffer, sengebunner, gasskasser og mye mer som passer til vogner som ble produsert for både to og tre tiår siden. 

– Bjølseth ble laget for å kunne bli reparert, fastslår daglig leder. Les mer i magasin nummer 6/2022 om butikken, og hva Jon  Kravedal forteller som var montør på fabrikken da den gikk konkurs høsten 2006. 

– Da jeg kom på jobb om morgenen sto de helt nye 2007-modellene fortsatt utenfor, forteller han i den lengre reportasjen, som vi har på trykk i Bobil og Caravan Magasinet.

Les mer og se flere bilder i vårt magasin:

 

Les om den norske campingvognfabrikanten i vårt magasin nummer 6/2022.

 

Vil du også ha magasinet i posten?

Bestill medlemskap hos Bobil og Caravan Magasinet (600 kroner) i dag, og få tilsendt magasin nummer 6 i posten (husk å velg Vipps-betaling så går det raskest): https://www.nbocc.no/innmelding/

Som medlem får du tilsendt vårt magasin gratis, og i tillegg får du tilgang til en rekke medlemsfordeler. Vi kan bl.a. nevne at det kan være store summer å spare på campingplasser både i Norge, Sverige og Danmark i 2023. Det skal ikke mange overnattinger til før medlemskontingenten er tjent inn igjen.

 

Sjekk våre medlemsfordeler her: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/ 

 

Bli medlem nå!

Bobil og Caravan Magasinet nr. 6/2022.