Caravanbransjen får nytt utdanningsløp

Caravanbransjen får nytt utdanningsløp

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 07.03.23.

Norges Caravanbransjeforbund (NCB) har de siste årene blitt mer og mer profesjonell. Man har vunnet fram med krav til myndighetene, fått på plass ulike kurstilbud, og nå planlegges det et eget utdanningsløp for caravanteknikere i den videregående skolen, forteller  generalsekretær Geir Holm.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (tekst/foto)

 

– Vi er et forbund for hele bobil-, caravan- og campingbransjen. 109 av våre 150 medlemsbedrifter er forhandlere, resten er produsenter, importører og agenter av bobiler og campingvogner samt utstyrsleverandører og spikerteltprodusenter, forklarer generalsekretær Geir Holm.

   De første årene ble foreningen drevet på frivillig basis med et styre og en president. I 2015 ble Geir Holm spurt om han kunne ta over som generalsekretær.

 

Denne artikkelen står på trykk i nr 1/2023:

 

Kommunikasjon og markedsføring

– Jeg kom inn i foreningen allerede i 2013. Innleid for å jobbe med kommunikasjon og markedsføring, forteller Geir Holm, som selv ikke eier noen virksomheter innenfor bransjen.

   I tillegg til mange små og mellomstore, familieeide virksomheter, har forbundet også med de store konsernene i bransjen som har et større forhandlernett, slik som Kroken Caravan, Bobilkjeden Arve Opsahl, Ferda og Tellus Caravan & Fritid.

  – Jeg tenker at vi dekker 94-95 prosent av alle som er profesjonelle forhandlere av bobiler og campingvogner i Norge, fastslår generalsekretæren.

   Ifølge han må caravanforhandlerne ha godkjente forhandleravtaler med produsent, importør eller agent for å selge bobiler, campingvogner for å få bli medlem. De har også medlemmer som selger campingutstyr som telt og andre produkter.

 

Les mer i vårt magasin nr 1/2023.

 

Caravanbransjeforbundet representerer medlemsbedrifter over hele landet:

 

 

Bobil og Caravan Magasinet sendes ut til medlemmer og forhandlere, og er i løssalg i kiosker og butikker over hele landet.
Blir du medlem hos Norsk Bobil og Caravan Club får du magasinet rett hjem i postkassa: