En stjerne ble «årets bobil 2023»

En stjerne ble «årets bobil 2023»

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 09.02.23. Oppdatert 07.03.23.

Under messedagene i Stuttgart i Tyskland i januar var hallene fylt opp med ca. 1200 campingvogner, bobiler og andre kjøretøy. Svenske KABE var blant de som kunne reise hjem storfornøyd med ikke mindre enn tre førstepriser. 

 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (tekst og foto)

 

Vi nordmenn pleier å være fornøyd når vi slår svenskene, men når det kommer til campingvogner og bobiler har vi ikke lenger noe å stille opp med etter at vår egen campingvognstolthet Bjølseth gikk konkurs på 2000-tallet. Da får vi selvsagt glede oss over at svenskene er gode på noe vi ikke lenger kan.

Lage bobiler og campingvogner. 

 

Annonseplass:

 

 

Les også: – Vi har fortsatt rikelig med reservedeler

 

Fra messa i Stuttgart i januar kunne KABE i januar altså reise hjem til Sverige med titlene «Årets bobil 2023», «Årets campingvogn 2023», og «European Innovation Award (EIA) i Stuttgart i Tyskland. Dette forteller salgssjef Niclas Steén i en epost til Bobil og Caravan Magasinet. 

 

Dette er en artikkel fra:

 

Halvintegrert bobil

Han forklarer at de fikk tittelen «årets bobil 2023» for sin KABEs Royal-serie med stjerne i grillen i kategorien halvintegrerte bobil, som ble delt ut av Europas største bobilmagasin Pro Mobil. Se bilde øverst i saken.

   For denne bobilen studerte Bobil og Caravan Magasinets utsendte allerede under caravanmessa i Düsseldorf i Tyskland i august i fjor, men det var «storebroren» KABE TM Imperial i910 QB som stjal den største oppmerksomheten på utstillingen til KABE, selv om basisprisen i Tyskland i fjor høst var på vel 250.000 euro, pluss utstyr og norske avgifter gjør at dette sannsynligvis for mitt vedkommende kun blir en til bobil som kun ender opp som «drømmebil» på lista mi. 

  «Årets bobil 2023», den halvintegrerte bobilen, er heldigvis betydelig billigere og fullt innenfor rekkevidde for mange flere. 

 

Storebror: KABE TM Imperial i910 QB. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Estate-serien 

KABE fikk også Campingvogn-prisen for sin Estate-serie, som ble kåret av campingmagasinet Caravaning, forteller salgssjef Nicklas Steén til oss. 

  Også den tredje prisen som gikk i KABES favør, ble delt ut av bransjejournalistenes European Innovation Award (EIA). 

  Her var det KABEs nye funksjon, «Smart level», som fikk skryt. Dette er en funksjon hvor man styrer gassnivå, dekktrykksensorer og nivåindikator for helning av kjøretøyet ved oppstilling.

 

Nr 1/2023: Vårt magasin sendes ut til våre medlemmer og forhandlere. 
Vil du også ha magasinet tilsendt i posten så bare meld deg inn som medlem i dag.

 

– Har vunnet EIA-priser før

– Vi er veldig stolte, sier salgssjef Niclas Steén hos KABE, og viser til at totalt 145 produkter i 17 kategorier deltok i konkurransen som hvert år finner sted på International Camping Fair CMT in Presence på Stuttgart messeområde.

   14 fagtidsskrifter fra ulike europeiske land står bak prisene, som belønner smarte og innovative ideer og produkter som kommer forbrukerne til gode. 

   Salgssjefen viser til at KABE har vunnet EIA-priser før, og nå fikk han nok en kvittering på det svenske selskapets sterke posisjon som produsent av fritidskjøretøy.

   – Det føles alltid flott å få skryt i denne tøffe konkurransen. Det gir et skikkelig trøkk fremover, medgir salgssjef Niclas Steén.

 

Annonseplass:

-----------------------------------------------------------------------------------

 

TIPS OSS:

Har du også tips om nyheter innen campingvogner, bobiler, erfaringer med combicamp, telt campingutstyr, campingplasser, aktuelle destinasjoner for camping- og bobilfolket, treff, møteplasser, produkttester, nyheter fra NBCC avdelinger, osv. Vi er ute etter egentlig alt som har med bobil- og caravanlivet å gjøre. Altså det som DU også interesserer deg for.

 Nøl ikke. Send pressemelding/tips til vår redaktør: bjornegil@nbocc.no

 

PS! På grunn av lange avstander i landet vårt (og nabolandene) tar vi gjerne mot bilder, men noen steder/destinasjoner/campingplasser/arrangementer osv. som vi blir invitert til vil vi forsøke å besøke selv. Spesielt dersom det er mulighet for oss å lage gode reportasjer og få tatt gode bilder derfra. 

 

Det skal lønne det seg å være medlem (kun 600 kroner):

Klikk her og få Bobil og Caravan Magasinet du også!

Mrk! Velger du å betale medlemskapet med Vipps får du siste magasin raskere tilsendt i posten.
Husk å oppgi nøyaktig stedsadresse, telefonnummer og epostadresse.