Gjelder nå også campingvogner

Gjelder nå også campingvogner

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 12.06.23. Oppdatert 16.06.23.

Nå tilbyr Nortrip dette reisekonseptet, som er en gammel europeisk bobilsuksess, også til alle som har campingvogn (etter ønske fra NBCC). Alpakkaen Prinsen og hans venner på Rånås gård er klar for å ta mot både små og store gjester. 

 Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (Tekst og foto)

I 30 år har reise- og opplevelseskonseptet, som startet med gratis parkering utenfor vingårder i Frankrike, fram til nå kun vært forbeholdt de som kjører bobiler. Denne sommeren får også campingvogneiere mulighet til å laste ned egen app, som viser vei til verter og opplevelser over hele landet. 

En av vertene som denne sommeren utvider tilbudet til også å gjelde campingvogner, er Margin Koller Eggum og hennes familie på Rånås gård i Aulifeltet. Bare tre kvarters kjøring fra Oslo. 

 

– Dette er et konsept vi har hatt for bobiler i mange år, men på ei messe i fjor kom vi i kontakt med Norsk Bobil og Caravan Club. Da ble tanken om at vi også må inkludere campingvogner og alle barnefamiliene det medfører, forteller svenske Patrik Alesand, hos Nortrip som altså tilbyr verter over hele landet som også tar mot caravanfolket. 

Ifølge ham har det dessverre ikke vært mulig å få dette til på alle destinasjonsstedene, som har sagt ja til å ta mot bobiler. Rett og slett på grunn av plasshensyn, men en god del tilbud finnes. 

 

Last ned app til mobiltelefonen

Akkurat nå kan du laste ned appen for campingvogner for bare 299 kroner, og en ny verden åpner seg for de som kanskje vil ta barn eller barnebarn med på besøk til en bondegård: https://shop.nortrip.eu/collections/fefi-2023?ref=nortrip

På Rånås gård har de både hester, flere alpakkaer, gris og høns, og de som bestiller på forhånd kan også få seg en ridetur. 

 Du kan lese hele vår reportasje fra Rånås gård og mer om hva konseptet går ut på i Bobil og Caravan Magasinet nummer 3/2023. Magasinet er på vei ut i postkassene til alle medlemmene av Norsk Bobil og Caravan Club, og et begrenset opplag er sendt ut til noen butikker og kiosker over hele landet.

 

Les mer om konseptet og livet på Rånås gård i nummer 3/2023.

 

På Rånås gård, fire kilometer fra tettstedet Auli, møter du Nortrip-vert Margun Koller Eggum, datteren Martine (7), ofte også naboen Camilla (bak t.v.), Sinne Moen-Duran (t.h.), nabogutten Edvard (7), alpakkaen «Prinsen», hønene og alle de andre dyrene på gården til familien. Alle foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Her finner du Rånås gård: