Nye og moderne fasiliteter i Oslo

Nye og moderne fasiliteter i Oslo

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 22.03.23. Oppdatert 31.03.23.

 

Campingplassen på Bogstad, rett ved inngangen til Marka, er blitt en moderne helårs familiecamp med flotte fasiliteter. Snart står også nytt resepsjonsbygg klar, og ny restaurant er under planlegging. I år får du en god grunn til å besøke hovedstaden.

 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bjornegil@nbocc.no

 

– Vi bygger for framtiden, forteller destinasjonssjef for campingplassene på Bogstad og Ekeberg, Wendy Bergstrøm og daglig leder for Topcamp Olle Aulin. 

   Topcamp, som er Norges største campingkjede overtok de to campingplassene i Oslo i 2016. På Ekeberg er området fredet, og lite campingkjeden kan gjøre. I Bogstad, som er inngangen til Marka, er det også mange restriksjoner.

 

Dette er en artikkel fra:

 

Nr 2/2023 sendes straks ut til våre medlemmer,
og kommer i løssalg over hele landet etter påske:

 

Toppmoderne campingplass

– Vi har for eksempel begrensninger både på høyden og antall kvadratmeter på bygningsmassen samlet sett, forteller Olle Aulin, men slikt er til for å løses og har ikke stoppet kjeden fra å gjøre om campingplassen som mange av oss som husker Bogstad fra tidlig 2000-tallet som et slitt sted. Det man nå møter står det respekt av. 

     For nå fremstår Topcamp Bogstad nemlig som en campingplass man gjerne kan bruke fire uker av ferien på, og så har man hovedstaden og alle dens opplevelser og fornøyelser bare et kvarters busstur unna. Også for barnefamilier er dette gode nyheter.

    – Vi bygger også ny eventyrsgolf og lekeplasser også, smiler Olle. 

 

De nye hyttene, som står ferdig, viser standarden man heretter kan vente når man sjekker inn hos Topcamp på Bogstad. Foto: Privat

 

Bygd 12 nye hytter

 – Ekeberg får vi ikke gjort så mye med på grunn av begrensningene vi har der, men der har vi flotte gressplener og fotballen trekker gjester dit. Den har også unik nærhet til byen, sier daglig leder Olle Aulin.

    Bobil og Caravan Magasinet besøkte nylig Bogstad, og fikk omvisning i en nybygd og moderne familiehytte med dobbeltseng, køyesenger, bad, kjøkken og stue, og andre fasiliteter på campingplassen.

   – Vi har bygd 12 slike hytter. Totalt har vi 56 hytter, forteller destinasjonssjef Wendy Bergstrøm fornøyd. 

   Det neste bygget hun tar oss inn i er et nytt servicehus med felles toaletter og dusjer, som er klar til bruk når, men du kan også få leie ditt eget private familierom med toalett og dusj under hele  oppholdet på Bogstad. 

Det nye servicehuset med felles toaletter og dusj viser også at det har blitt en helt annen campingplass på Bogstad, enn den mange av oss kanskje husker fra tidligere besøk i Oslo. Foto: Privat

 

Startet på hjemplassen

Det er ikke så mange måneder siden Olle Aulin, som tidligere har jobbet mange år i hotellbransjen, kom til Topcamp. Tidligere daglig leder, Thorstein Berg som er en av arkitektene bak moderniseringa av camping-Norge, og på eiersiden, brenner fortsatt like mye for campingplassene. Og han er fortsatt med som arbeidende styreleder. 

   – For Topcamp startet det med kjøp av campingplassen i Hallingdal. Dette er hjemplassen som Thorstein er fra, sier daglig leder Olle Aulin.  

   Primus motor for kjeden, Thorstein Berg, vokste opp på Bergsjø Høyfjellshotel ovenfor Ål i Hallingdal, som han solgte i 1989. Siden var han med på å bygge opp flere store virksomheter, som Benova, Synnøve Finden og Christiania Kaffebryggeri. I 2008 kjøpte han Ål Folkepark.

 

Topcamp-gründeren Thorstein Berg startet med camping i Hallingdal hvor han vokste opp. I dag er kjeden representert flere steder i Norge, og det bygges og moderniseres. 

 

5-stjerners feriepark

Etter flere år med research, omreguleringer, konseptutvikling, anlegg- og byggearbeider, kunne 5-stjerners Hallingdal Feriepark åpne i juni 2013 med klatrepark, lekeland, en unik lekepark, flotte fasiliteter, funkishytter og et sentralbygg som sener har blitt tildelt byggeskikkspris. 

   Campingopplevelsene man får i Hallingdal er av mange i årene etter blitt omtalt som både Norges beste, og en av Nordens beste, og deretter sto flere steder for tur. 

   For i tillegg til Hallingdal, Ekeberg og Bogstad, eier Topcamp-kjeden også campingplassene Bie i Grimstad, Havblikk og Mosjøen på Helgeland, Mjøsa i Brumunddal, Onsakervika i Tyrifjorden, Rustberg på Hafjell og Sjøsanden i Mandal.

 

Daglig leder Olle Aulin er fra Sverige, og har jobbet i hotellbransjen før han overtok rollen som daglig leder etter sjefen sjøl. Det vil si Thorstein Berg, primus motoren til Topcamp, og som fortsatt er med som arbeidende styreleder. Foto: Privat 

 

Norsk rekordbeløp?

Bobil og Caravan Magasinet vil komme tilbake i en lengre reportasje senere i år og fortelle om de store investeringene campingkjeden gjør på sine destinasjoner. Kanskje til og med også avlegge noen av stedene et besøk utover våren/sommeren. 

   For i norsk campingsammenheng snakker vi nok om rekordbeløp når man ser på hva som her går til vedlikehold og videreutvikling av campingplassene. For oss campere er dette gode nyheter, og gir Norgesferien mange muligheter.

   – Vi har gode finansielle eiere i ryggen. Vi bygger for framtiden, og målet er å ta camping i Norge til et nytt nivå, fastslår daglig leder Olle Aulin. 

Daglig leder Olle Aulin sammen med destinasjonssjef Wendy Bergstrøm, som er sjef på begge campingplassene i Oslo. Altså både Bogstad og Ekeberg. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Drar du på campingtur til Bogstad finner du faktisk mer luksus og flottere fasiliteter enn på mange av hotellene i hovedstaden. Foto: Privat

 

Her ville nok de fleste trivdes i en eller flere ferieuker vil vi tro. Foto: Privat 

 

Vi har fremskyndet trykketiden for Bobil og Caravan Magasinet nummer 2/2023, og det betyr at vi har med oss et par tusen rykende ferske magasiner til caravan og fritidsmessa på Hamar i helga. Bladet kommer dessverre ikke i løssalg før etter påske.

 

Vil du også ha magasinet tilsendt hjem? Bli medlem hos Norsk Bobil og Caravan Club: