Oppsummering: Sommeren 2023

Oppsummering: Sommeren 2023

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 22.08.23. Oppdatert 24.08.23.

«En sommer er over, men minnene om den består», synger Kirsti Sparboe. Det kan vi trygt si på godt og vondt etter denne regnfulle og våte sommeren i sør. Så la oss starte med ekstremværet «Hans» først før vi beveger oss over til de gode sommerminnene. 

 Av BJØRN EGIL JAKOBSEN, redaktør Bobil og Caravan Magasinet

 

 Uvær, flom og ødeleggelser preget nyhetsbildet da vi kom litt ut i de første dagene av augustmåned. Da hadde vi allerede tilbakelagt en regnfull julimåned i sør, men man har i nord hatt en strålende sommer. Og som et landsdekkende magasin har vi selvsagt reportasjer derfra også. 

Redaksjonen til Bobil og Caravan Magasinet hadde lagt siste hånd på artiklene til magasin nummer 4/2023 da meteorologene søndag 6. august varslet om ekstremværet «Hans» og at store nedbørsmengder var på vei. Ingen kunne vel forestille seg hva flere områder hadde i vente i dagene som fulgte. 

 

Tips oss:  Har du tatt bilder som vi kan bruke? Send til: bjornegil@nbocc.no

 

 

Kommuner satte krisestab

Mandag 7. og tirsdag 8. kunne vi høre på nyhetene at mange allerede var rammet av flom, kjellere ble fylt med vann, veier var sperret og at kommuner rundt omkring satte krisestab. 

 Onsdag 9. ble enda flere områder berørt, og flere steder ble folk evakuert. En rekke kommuner i Viken og på Innlandet sto midt oppe i en akutt krise. Tusenvis av mennesker ble evakuert fra sine hjem, og fikk boliger skadet. Også campingplasser ble rammet, og vi så på TV spikertelt og campingvogner som ble tatt av flommen. Vi vet at flere av de rammede er medlemmer hos Norsk Bobil og Caravan Club.

Kartet over viser noen av områdene hvor Tryg Forsikring fikk inn skademeldinger som følge av ekstremværet «Hans».

 

 Skulle til Vestlandet

Vi som driver med campinglivet vet hvor kjært vi har campingvogner, bobiler og spikertelt, og ikke minst alle årene opplevelsene våre har ført med seg flotte minner. Mange sitter med barndomsminner fra mor og fars campingvogn, som kanskje nå er totalskadd. For det er også en kjensgjerning at ikke alt lar seg erstatte med penger, og jo eldre campingvogna eller spikerteltet er desto flere minner ligger kanskje i veggene.

La oss i alle fall håpe at forsikringsoppgjørene går kjapt, men samtidig forstår vi at det er mange skademeldinger som skal behandles. For mens ekstremværet «Hans» herjet oppdaterte forsikringsselskapene sine skadetall, og det gikk ikke lang tid før Tryg Forsikring kunne melde at de passerte over tusen.

 

Hvis du vil annonsere hos oss kontakt: annonse@salgsfabrikken.no

 

Skulle overnatte

Bobil og Caravan Magasinets skulle egentlig på reportasjetur og kjøre mot Vestlandet onsdag 9. august, og hadde gjort flere avtaler for besøk og blant annet overnatte i Hallingdal. Heldigvis avlyste vi turen i siste liten, og satte kursen mot Vestfold i stedet. For vi vet i dag at det ble umulig å kjøre til Vestlandet, og vi ville ha havnet med bobilen i et flomområde. 

 Når Bobil og Caravan Magasinet nummer 4 nå kommer ut har vi dessverre ingenting om verken flommen, eller brukt spalteplass for å uttrykke vår medfølelse med alle dere som ble rammet. For det ønsker vi selvsagt gjøre, og håper alle som en av dere som ble rammet igjen kan nyte campinglivet så snart som mulig. 

 

I magasin nummer 4/ 2023 kan du lese om Barnas Camping Festival.

 

Barn og ungdom

Selv om det ble en trist avslutning på campingsommeren for mange, så kan vi i alle fall i magasinet viderebringe hyggelige campingopplevelser som både store og små kan skrive under på. 

 I regi av Norsk Bobil og Caravan Club har det selvsagt vært mange treff rundt om i hele landet, og ekstra stas synes vi det er når barn og ungdom deltar enten sammen med foreldre eller besteforeldre.

 – Det er jo barna som er framtiden vår. Vi må få motivert flere barnefamilier til å bli med, sa Jan Erik Røed fra NBCC avdeling Vestfold Søndre under Nordisk Camping Treff utenfor Arendal tidligere i sommer.

 

20 års jubileum i 2024

Samme motto har Johan Pauli Bjarnaberg og mannskapet hans hos NBCC avdeling Gjøvik og omegn. De arrangerte i sommer Barnas Camping Festival rett ved Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer. 

Neste år arrangerer de 20 års jubileum, og da vil vi gjerne oppfordre enda flere barnefamilier til å komme og besteforeldre til å ta med seg barnebarn og at man stiller opp fra hele landet. Husk at Hunderfossen Eventyrpark er en opplevelse i seg selv.

 

Neste år inviterer Barnas Camping Festival og Johan Pauli Bjarnaberg til jubileum.

 

Finnmark og midnattssol

Videre kan vi røpe at i magasin nummer 4 tar vi leserne med til Silje i Karasjok i Finnmark, og treff under midnattssola. Vi har også vært og besøkt en liten perle av en campingplass ved Mjøsa, som til og med er NBCC Camp. 

 Vi har pratet med damer i telt, flere generasjoner campere, og vi var til stedet da en campingplass fikk fire stjerner etter å ha brukt flere titalls millioner kroner på oppussing, nye bygg og oppgradering av uteområdene. Vi har også flotte reisereportasjer fra flere steder i Europa.

 Alt dette og mye mer kan du lese om og kose deg med i magasinet som denne gang er på 164 sider, og som kommer med tre eksterne bilag fra våre annonsører. Så det er bare å glede seg om du enda ikke har fått det i posten. Det kan være greit å også se på de gode minnene når vi nå legger sommeren 2023 bak oss. 

 

Her er noen av deltakerne som var med på Barnas Camping Festival og Eventyrparken i sommer.

 

Snart messedager

 Selv skal jeg i slutten av august reise til caravan messa i Düsseldorf, og ut i september blir det messedager på Hellerudsletta utenfor Lillestrøm. Her får vi møte Alex Rosén, Harald Rønneberg, Jan Monsen, Mattis Thørud, Per Vie og mange flere, som forteller alt fra morsomme vitser til flotte historier.

 Her blir det mye fint å se innen campingvogner, bobiler, campingutstyr, telt m.m., og så håper jeg at mange av dere som har fått ødelagt campingvogner og spikertelt under ekstremværet finner ny hos en forhandler eller på messa i september, og at erstatningsoppgjørene fra forsikringsselskapene går så fort som mulig.

 Ha en god høst, og kos deg med nummer 4. Kanskje sees vi på Caravan Xpo på Hellerudsletta? Det er bare å ta kontakt og komme med tips og innspill om du har noe på hjertet. 

Husk at jeg er alltid åpen for tips og bilder på epost: bjornegil@nbocc.noGjerne også bilder og historier fra deg/dere som ble rammet av ekstremværet.

 

Magasin nummer 4/ 2023: Sendes nå ut til alle medlemmer av Norsk Bobil og Caravan Club.

 

Er du ikke medlem så meld deg inn via våre nettsider i dag og betal med vipps, så får du også det rykende ferske magasinet hjem i din postkasse i løpet av bare noen få dager: https://www.nbocc.no/innmelding/

 

Ta også en titt på medlemsfordeler som du finner her: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/

 

SE VIDEO HER: