Påskehilsen fra Salten

Påskehilsen fra Salten

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 11.04.23. Oppdatert 05.05.23.

Årets påske er over, og fra Norsk Bobil og Caravan Clubs avdeling Salten som driver ikke mindre enn to avdelingseide campingplasser, skibakke og milevis med skiløyper, har humøret vært på topp. 

 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

 

For heller ikke i Salten i Nordland, som grenser til Helgeland i sør, Ofoten i nord og Sverige i øst, har påskesola vært helt fraværende i år. Selv om noen av påskedagene bød på overskyet vær.  

   Salten består av åtte kommuner Beiarn, Bodø, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Saltdal, Steigen og Sørfold, og som har nesten 74.000 innbyggere.

 

 

Lundli og Golan Camping

Her driver NBCC avdeling Salten to campingplasser. Det vil si Lundli Camping og Golan Camping. Førstnevnte er et vakkert friluftsområde like ved Sjunkhatten Nasjonalpark, og byr på mange uteaktiviteter både sommer og vinter, mens Golan Camping ligger ved porten til Saltfjellet Nasjonalpark.

    Begge stedene byr på flotte skiforhold og vinteraktiviteter, og på Lundli Camping driver den driftige NBCC-avdelingen også en alpinbakke (ca. 800 meter) med skitrekk, varmehytte og kiosk, og campingvirksomheten drives etter dugnadsprinsippet. 

 

Sunniva gikk ut som første løper i det tradisjonsrike skiløpet. Alle foto: Privat

 

40 deltakere

Avdelingen byr på milevis med tråkkede skiløyper, men det rike naturmangfoldet er også et eldorado for friluftsliv og naturopplevelser, og byr gjennom årets sesonger på alt fra jakt, fiske, sopp, bærplukking, skog og fjell.

    Årets påske har også bydd på flott påskevær, og i det tradisjonelle påskeskirennet og årets høydepunkt på Golan Camping gjennomførte 40 deltakere i alle aldersklasser. Her rapporteres det svært god stemning og et flott arrangement.

 


NBCC avdelingens mange veteraner jubler for den flotte skidagen de fikk. Foto: Privat

Oppfordring

NB! Har din avdeling også bilder fra årets flotte påskefeiring så send gjerne til Bobil og Caravan Magasinet ved redaktør: bjornegil@nbocc.no

   Fortell gjerne litt om avdelingen, om arrangementet eller arrangementene bildene er fra. Gjerne også navn på de som er på bildene og fotograf. Husk å be om samtykke fra de som tas bilder av.