Skal arrangere messe i Vikingskipet

Skal arrangere messe i Vikingskipet

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 04.12.22.

Årets caravanmesse på Lillestrøm trakk ikke så mange besøkende som arrangør og deltakere kunne ønsket, men det var ingenting å si på innholdet til messa. For her var det litt av hvert for enhver smak, og mange hadde lagt ned mye arbeid for å gi oss alle bobil- og caravaninteresserte en god opplevelse. Nå blir det også messe på Hamar. 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (tekst/foto)

Allerede i slutten av mars 2023 kan vi møtes på nytt til caravan- og fritidsmesse. For da skal det arrangeres messe i Vikingskipet på Hamar, og også her er Utstillingsplassen og messegeneral Konrad Sel som vi kjenner fra messa på Lillestrøm, involvert. 

Det er heller ikke første gang det arrangeres caravanmesse i Vikingskipet. Dette var helt vanlig i årene fra 1996 til 2003, og Bobil og Caravan Magasinet har selvsagt vært i Hamar i høst og pratet med arrangørene.

 

Dette er en artikkel fra:

Les mer i magasin nummer 6

På hovedbildet ser vi: Anstein Sørum fra NBCC på Hamar, salgssjef Bernt Erik Engebretsen hos Elverum Caravansenter og messegeneral Konrad Sel. 

Hva de tre har på hjertet og hva de planlegger kan du lese mer om i vårt magasin nummer 6, som sendes i posten til våre medlemmer om bare noen få dager. Magasinet selges også i løssalg i enkelte kiosker og butikker hvor magasiner selges om du ikke har rukket å bli medlem enda. 

 

Les mer om caravan- og fritidsmessa på Hamar og mye mer fra nord og sør i vårt magasin nummer 6, som straks er klar for å sendes ut til våre medlemmer og utsalgssteder. 

 

Tilbakeblikk fra Lillestrøm

Resten av innholdet som følger er hentet fra en artikkel som var på trykk i Bobil og Caravan Magasinet nummer 5/2022.

Husk å lik og følg Bobil og Caravan Magasinet på Facebook:

 

Utfordrende tider

Etter at messedagene var over september opplyste messesjef Konrad Sel at årets messe ble besøkt av 9.112 personer mot 10.951 i fjor. Han trakk også fram i et nyhetsbrev en en mulig årsak til nedgangen var at alle nordmenn har blitt kraftig advart, hver dag, om at høst og vinteren blir økonomisk krevende.

– Spesielt for familier og de med høy gjeld. Det er helt klart at dette kan forklare noe av at de da velger bort caravanmessen. Det er synd og trist for alle parter, påpeker han. 

Men ser vi bort fra den lille nedgangen og tatt situasjonen i betraktning, var antall besøkende likevel veldig bra. Det er i alle fall inntrykket Bobil og Caravan Magasinet fikk etter å ha pratet med både besøkende og utstillere. 

Adria og KAMA Fritid ble kåret til beste stand. Messesjef Konrad Sel (t.v.) og Ole Ingar Sel (t.h.) delte ut prisene.

 

Beste utstilling

 Det var tydelig at utstillerne hadde lagt ned mye arbeid, og hos KAMA Fritid sto jubelen i taket da de ble kåret til beste stand under 500 kvadratmeter. – Det lønte seg å legge ned mye tid og energi, fastslo Håvard Everløff fra KAMA etterpå. 

– Det er også morsomt å få anerkjennelse for den jobben man har lagt ned. For vi har lagt ned utrolig mange timer på dette, sa han da prisen var et faktum. 

Også Adria vant pris. De hadde beste stand over 500 kvadratmeter, og tok en soleklar seier, ifølge messegeneral Konrad Sel. 

Bobil og Caravan Magasinet var med VD Johan Skogryd fra Adria AB og tok en titt på det han omtaler som det nye flaggskipet deres, bobilen Supreme som nå har fått stjerne i grillen og Mercedes-motor. En bil toppsjefen ikke skjulte at han er stolt av.

 

Beste stand under 500 kvadratmeter gikk til KAMA Fritid. Det satte Leif Barnerdo, Leon Wiggo Kraft, Jan-Erik Eriksen, Lizette Lundgren, Jonas Tidkvist og Håvard Everløff stor pris på.

 

Pratet med mange

Bobil og Caravan Magasinet besøkte mange av standene, og la ut bilder og korte tekster på vår ferske Facebook-side. Dem kan du bla deg gjennom nederst i artikkelen. 

For vi tok blant annet en bobilprat med Lisbeth og Ingvill, som er Carthago-selgere i Hokksund. Hyggelige folk. Det samme kan vi si om Trond Udjus og Thomas Vemmelvik, som solgte taktelt for personbiler og annet campingutstyr til alle som liker å dra på turer. 

Thomas Barstad og Gry Merete Sønliøy fra Bobilkjeden Namsos hadde til og med en nyhet å komme med, og kunne fortelle at fra nyttår overtar kjeden merket Polar. Og vi tok en prat med far og sønn Einar og Tor Einar Mathisen, som hadde tatt turen fra Alta i Finnmark for å delta på standene til både Morelo, KABE og Adria.

Far og sønn Einar (t.h.) og Tor Einar Mathisen, som hadde reist fra Finnmark for å delta på messa.

Selger lagerbygg i flere byer

Gründerne Sverre Engebretsen og Einar Kolstad hos selskapet Lagerseksjoner fortalte om gode år etter at de i 2017 begynte å bygge lagerseksjoner for salg. En idé som oppsto etter at en kollega trengte lagerplass til sin campingvogn. 

    – Kona hans var lei av å ha campingvogna stående på tunet hjemme. Så vi bygde et lagerbygg. Et lager til han og solgte resten. Til nå har vi solgt ca. tusen lager, forteller Sverre Engebretsen til Bobil og Caravan Magasinet.

Det startet i 2017 med et lager til en kollega. – Til nå har vi solgt ca. tusen, fortalte Sverre Engebretsen og Einar Kolstad, som bygger lagerbygg i mange byer for lagring av for eksempel campingvogner, bobiler og båter.

 

Nye medlemmer

Både besøkende og utstillere hadde mye på hjertet, og vi ble virkelig imponert over alt arbeid som ble lagt ned på messecampen på Hellerudsletta, som er et prosjekt som NBCC Romerike og Bobilforeningen samarbeider om. 

Mange nye medlemmer fikk Norsk Bobil og Caravan Club også. To av våre nye medlemmer under messedagene ble Ellen Strand og Anbjørn Strand, som hadde kjørt fra Stord utenfor Bergen med bobilen sin. 

– Vi kjøpte bobil i juni i år. En Challenger. Fantastisk bobil, fastslår samboerparet, som røper at de i sommer har vært syv uker på tur og brukt bilen hver eneste helg siden de kjøpte den og fått opplevd mye.

Samboerparet Ellen Strand og Anbjørn Strand kjøpte bobil i sommer, og på caravanmessa på Lillestrøm meldte de seg inn i Norsk Bobil og Caravan Club.

Samarbeidspartnere

Norsk Bobil og Caravan Club har mange trofaste medlemmer, som har vært med oss i mange tiår. På messa traff vi på et ektepar fra Rjukan, Reidun og Finn Andersson, som nærmer seg 40 års medlemskap. De slo av en prat med både sentralstyremedlem Per Hofseth og Bobil og Caravan Magasinets redaktør. 

 

Reidun og Finn Andersson har vært medlemmer i Nærmere 40 år. Her i prat med sentralstyremedlem Per Hofseth (t.h.), som også er en ekte NBCC-veteran.

NBCC har også mange samarbeidspartnere, som våre medlemmer kan nyte fordeler hos. Som for eksempel Forbrukeradvokatene, og som var innom vår stand søndag. Mange ville også lære mer om fricamping. Advokat Ola Fæhn gikk inn på mulighetene og begrensningene i allemannsretten, som danner grunnlaget for friluftslivet i Norge.

– Er veien offentlig er det kun skiltmyndighetene som kan sette opp skilt, fortalte advokaten tilhørerne, og forklarte at dette er veier som holdes vedlike av staten, fylkeskommunen eller kommuner. Man kan også ta en titt på vegdata.no, sa han.

Forbrukeradvokatene Ola Fæhn og Espen Ulland samarbeider med NBCC og gir rabatter til våre medlemmer. Her er de sammen med vår fagsjef Anita Hokholt Engh.

 

Ny Facebook-side

Siden forrige utgivelse har Bobil og Caravan Magasinet laget en egen Facebook-side, som vi ønsker å legge ut bilder, videosnutter og småsaker på mellom hver utgivelse.

Her håper vi at alle våre medlemmer og bobil- og caravaninteresserte jevnlig kommer innom, trykker liker og følger