Skjer allerede fra nyttår:

Skjer allerede fra nyttår:

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 20.11.23. Oppdatert 06.01.24.
Bobil og Caravan Magasinet Ferda og Tellus slår seg sammen

Ferda og Tellus slår seg sammen

To av de fremste aktørene innen landets bobil- og caravanbransje, annonserer i dag at de slår seg sammen for å styrke sin posisjon i markedet.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

Dette trekket kommer som et svar på de betydelige endringene som har preget bransjen. Både Ferda og Tellus er to anerkjente aktører, som resulterer i en kraftfull forening av to etablerte navn.

– Vi er drevet av ønsket om å sikre gode kundeopplevelser i et marked som har blitt utfordret både av pandemien og internasjonal uro, sier konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen.

Vil bruke navnet Ferda

Han forklarer at den nye organisasjonen vil operere under navnet Ferda, og sier at dette er et navn som skal representere tillit og anerkjennelse i caravan- og bobilmarkedet.

   Ifølge Ferda og Tellus vil kundene nyte godt av flere fordeler som følge av sammenslåingen. Utvidelsen av produktsortimentet vil gi kunder bedre valgfrihet og fleksibilitet, og med sin sammenslåtte kompetanse skal Ferda og Tellus tilby førsteklasses rådgivning og støtte. 

   Man mener dette vil gi forbedret lokal tilgjengelighet slik at Ferda og Tellus sine tjenester og produkter blir mer tilgjengelige over hele Norge.

 

Dette er en artikkel fra:

 

Gjelder fra årsskiftet

Konsernsjef Hansen har en klar visjon for fremtiden, og sier at det nye selskapets overordnede mål er å forenkle og forbedre sine kunders caravanliv. 

   – Vi er fast bestemt på å møte nye utfordringer med forbedret service og et utvidet sortiment av høykvalitetsprodukter, sier konsernsjefen. 

   Han lover også at selskapet skal forplikte seg til innovasjon, og kommer med løfter om å lede an i bærekraft og teknologiske fremskritt. 

   Planene om sammenslåingen skal tre i kraft allerede ved nyårsskiftet 2023/24, hvor kunder kan se frem til forsterkede fordeler.  De nåværende majoritetseierne i Ferda og Tellus vil forbli eiere av det nye selskapet.

 

Tellus er en forholdsvis ny aktør, og ble etablert på slutten av 2020 av en samling med holding- og investeringsselskaper som gikk sammen. Blant annet Namsen Auto invest AS. 

 

Forholdsvis ny aktør

Tellus caravan og fritid AS, er en forholdsvis ny aktør i bobil- og caravanmarkedet, som tok høyde for å kunne bli Norges, og kanskje til og med Nordens største forhandlerkjede da de ble etablert på slutten av 2020. 

   Dette var en samling av fem holding- og investeringsselskaper som gikk sammen, og de største eierne var Juro Holding AS og Namsen Auto invest AS. Med på laget hadde de også Mohagen invest AS, Wivestad gruppen AS og Williams holding AS, samt eksterne investorer som Credo partners som majoritetseier. 

   Dette førte til at Tellus caravan og fritid AS overtok 11 forhandlere/selskaper, som nå blir en del av nye Ferda. Etter nyttår har vi tre store kjeder innen bobil, caravan og fritid i Norge. Dette er Ferda, Kroken og Bobilkjeden Arve Opsahl.

 

Ferda har før sammenslåingen 13 avdelinger spredt over hele landet fra Nordkjosbotn i nord. 

Butikker og bobilutleie

Ferda har før sammenslåingen 13 avdelinger spredt utover hele landet, samt samarbeider med McRent som er Europas største selskap for utleie av bobiler. 

Alle avdelingene har også utstyrsbutikk som selger alt fra rengjøringsmidler, til kjøkkenutstyr, griller og campingstoler og bord. 

   Avdelingene ligger i Bergen, Bodø, Evenes, Fauske, Grimstad, Mo i Rana, Mysen, Nordkjosbotn, Trondheim, Tønsberg, Vinterbro, Ålesund og Ålgård, som altså vil utvides betydelig fra nyttår.

 

Har du enda ikke lest Bobil og Caravan Magasinet nummer 5/2023:

Nummer 6/2023 sendes ut til medlemmene fra rundt 8. desember. Bli medlem i dag. Så rekker du å få to magasin i posten før jul.