Testet vintercamping i Sälen

Testet vintercamping i Sälen

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 19.05.23. Oppdatert 30.05.23.

Nye felleski var kjøpt inn for anledningen, og sammen med våre venner Stig og Monica, satte vi i vinter kursen mot camping, flotte skispor, skibakker og skiheiser i Tandådalen i Sälen. 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (Tekst og foto)

 

Vi dro av gårde for å bli kjent med nok et sted, som er interessant for oss som i mange år har vært ivrige campingfolk. I tillegg ligger Sälen bare 76 kilometer fra Trysil. Altså kort vei for oss som bor på Innlandet. 

   Bobilen sto hjemme hele vinteren med sommerdekk, men en invitasjon fra den svenske bobil- og campingvognprodusenten KABE sørget for at det ble campingtur før snøen forsvant. 

Stig og Monica som har ferskest erfaring med å være småbarnsforeldre fikk bo i vogna med barneløsninger. 

 

Fikk teste campingvogner

Vi tok inn på campingplassen i Tandådalen som tilhører den svenske caravanklubben. Her viser KABE fram sine aller nyeste campingvognmodeller, som vi fikk prøve i noen dager. 

    Det luktet «nytt» inne i vogna vi fikk låne, en KABE Royal 630GLE KS. Vi måtte til og med fjerne plasten fra kjøleskapsdøra.

    Våre venner, som har ferskest erfaring med å være småbarnsforeldre, plasserte vi i en KABE Estate 660 DGDL KS, som hadde køyesengløsning bakerst. Selv tok vi camingpvogna med «dronningseng», og det viste seg å være lurt. 

Campingplassen i Tandådalen eies av den svenske caravanklubben. 

 

Mer erfaring fra telting

De to vennene våre Stig Johansen og Monica Westeng har mer erfaring med å reise på treff med Land Rover-klubben og bo i telt. Når det gjelder campingvogn hadde de bare erfaring fra bruk av en gammel campingvogn med «luftvarme».

    Så tilbudet om opphold i en ny campingvogn med behagelig vannbåren Alde-varme og masse små finesser og smarte løsninger, vekket helt klart caravaninteresse hos dem.

 

Sälen byr på som kjent flotte skiforhold. Her kan man gå i flotte skiløyper, eller stå i skibakker. 

 

– Jeg synes dette var flott, og er takknemlig for at vi fikk låne og prøve helt nye campingvogner, sier Monica, og legger ikke skjul på at dette er noe som frister til gjentakelse. I Estate-vogna med badet helt bakerst i vogna, fikk de også et større og romsligere baderom. 

   – Jeg prøvde dusjen også. Det funket helt fint, så jeg ble veldig fornøyd med denne familievogna, fastslår Monica Westeng, men påpeker at de to ikke har så mye erfaring med campinglivet i vogn.

 

En av kveldene var det konsert på Storstugan, det vil si puben på campingplassen. Her spilte det svenske bandet «Ragdoll Cover Band» opp til dans.

 

På campingplassen til den svenske caravanklubben har KABE flere modeller utstilt. Vi bodde i denne.

 

God skapplass

– Dette var ei fin campingvogn med gode løsninger på innredningen, og ikke minst var det mange skap, varmeskap, stort og godt kjøleskap og generelt veldig mye oppbevaringsplass. Vi hadde flotte dager, fastslår Monica Westeng.

    Den svenske caravanklubben i Tandådalen har 720 plasser til faste campere. Noen få er norske, men i resepsjonen fikk vi vite at det ofte kommer nordmenn innom gjennom hele sesongen for å bo noen dager.  

   Campingplassen har på kveldene åpen puben Storstugan, og den kvelden vi var der var det konsert med det svenske bandet «Ragdoll Cover Band». Et band som består av Katarina Ekman, Elin Reiser, Torbjörn Lundman, Daniel Karlsson, Peter Arkelöw og Daniel Solander.

  Du kan lese mer og se flere bilder fra vårt opphold i Tandådalen og Sälen i Bobil og Caravan Magasinet nummer 3/2023, og vi avslutter med en takk til KABE for fint opphold og til at vi fikk teste de nye campingvognene. 

 

Bli medlem hos Norsk Bobil og Caravan Club. Så får du også magasinet sendt hjem i posten: