Trivsel i vinterland

Trivsel i vinterland

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 17.01.23.

Noen avslutter sin «campingsesong» når mørketida og vinteren setter inn, og er ikke tilbake på vogna før sola titter fram igjen ut på nyåret. Andre bruker campingvogna og bobilene sine gjennom hele året.

Tekst: BJØRN EGIL JAKOBSEN /

– Campingåret avslutter vi og starter vi på nyttårsaften, forteller Helene og Einar Paulsen, som er fastliggere på campingplassen på Skaidi og som er eid av NBCC avdelingen i Hammerfest selv. 

   Ektemannen Einar er ivrig sportsfisker både vinter og sommer. For like ved campingplassen ligger den lakserike Repparfjordelva, som også har lokket mange til å bli fastcampere på Skaidi. Lørdagsmorgen sitter gjerne han eller noen andre klar på brakka med nykokt kaffe til alle, som det gamle litt slitte servicehuset kalles. Det har blitt rutine. 

   Finnmark har i 2022 hatt en flott sommer og høst, og når været er bra så yrer det av liv, og for Einar har det blitt mange store blanke lakser å fylle fryseboksen med. Han går gjerne i elva uavhengig av været. For laks skal han ha. 

   I mørketida blir det ikke fisketurer, men de er likevel flere på campingplassen som bruker vogna gjennom hele vinteren. Andre igjen venter til sola er tilbake.

Les mer i vårt magasin nummer 6/2022:

 

Vil du også ha magasinet i posten?

Bestill medlemskap hos Bobil og Caravan Magasinet i dag (kun 600 kroner), og få tilsendt magasin nummer 6 i posten (husk å velg Vipps-betaling så går det raskest): https://www.nbocc.no/innmelding/

Som medlem får du tilsendt vårt magasin som kommer ut seks ganger i året, og i tillegg får du tilgang til en rekke medlemsfordeler. Vi kan bl.a. nevne at det kan være store summer å spare på campingplasser både i Norge, Sverige og Danmark i 2023. Det skal ikke mange overnattinger til før medlemskontingenten er tjent inn igjen.

 

Sjekk våre medlemsfordeler her: https://www.nbocc.no/medlemsfordeler/