Våknet av lyder utenfor bobilen

Våknet av lyder utenfor bobilen

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 10.07.23. Oppdatert 17.07.23.

Etter å ha kjørt fra Råde valgte Liv og Terje å ta ei natt på en bobilparkering i Arendal. De la seg til å sove, men i femtiden våknet Liv av lyder utenfor bobilen. Da hun reiste seg og så ut vinduet så hun ryggen på en fremmed mann som syklet av gårde med samboerens sykkel.  

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN (Tekst og bilder)

 

På vei til Nordisk Camping Treff, som nylig ble arrangert av Norsk Bobil og Caravan Club i Hove Leir på Tromøya ved Arendal, overnattet paret fra Østfold på en bobilplass i Arendal. Selv er Liv Norum leder hos Norsk Bobil og Caravan Club avdeling Follo, og ønsker nå å advare andre bobil- og caravanvenner som ferdes langs veiene i ferien.

For i femtiden på morgenkvisten våknet Liv av en lyd fra noe som skjedde utenfor bobilen. Hun visste ikke hva det var, men reiste seg fra senga og bestemte seg for å se hva som skjedde ved bobilen. 

 

– Syklet av gårde

– Da jeg trakk opp rullegardinene så jeg ryggen til en mann som syklet av gårde med min samboers sykkel, som vi hadde hatt bak på sykkelstativet på bobilen. Sykkelen var låst, men det hjalp ikke, sier Liv Norum til Bobil og Caravan Magasinet.

   Hvordan tyven har fått løs sykkelen vet hun ikke, men det er godt kjent at sykkeltyver bruker både batteridrevet vinkelslipere og kraftige tenger til å klippe over låsene med. Hun vet heller ikke om tyven har hatt med seg medhjelper eller hjelpere i en bil. 

 – Vi har hørt om andre som har blitt utsatt for frekke tyver, men selv har vi i mange år kjørt mye både i Norge og i utlandet uten å oppleve dette. Ikke før vi kom til Arendal, konstaterer Liv Norum.

 

Vil advare andre

Selv om det er en kjent sak at frekke tyver kan slå til når som helst, mener hun det er viktig å minne andre som ferdes langs veiene i ferien om å å være på vakt både når de parkerer i Arendal og andre steder.

    – Jeg tenker at vår opplevelse er en god grunn til både å minne om hva som kan skje, og advare andre, sier Liv Norum, selv om de nå har erfart at det ikke holder å låse syklene.

   Nøyaktig hvordan man kan hindre at sykler ikke forsvinner fra sykkelstativet når frekke tyver slår til når man ligger og sover i bobiler og campingvogner, er vanskelig å gi gode nok svar på. Gode låser som krever mest mulig jobb å klippe over, gjerne kombinert med alarm, kan kanskje sende tyvene videre til et lettere bytte. 

 

Nordisk Camping Treff

Nordisk Camping Treff hvor Terje og Liv har vært i flere dager er nå over, men i Bobil og Caravan Magasinet som kommer i slutten av august kan du både lese om og se mange glimt fra treffet. 

  Totalt deltok man med 169 vogner/bobiler fra Norge, 33 hadde tatt turen fra Finland, 31 fra Sverige og ni fra Danmark. Arrangementet hadde mange aktiviteter for hele familien, og høydepunktet for mange av barna og ungdommene som deltok var nok klatreparken. 

   Caramba var også en øvelse som trakk til seg mye publikum. Dette gikk ut på å kjøre bobil eller bil med campingvogn gjennom kjegler på best mulig tid. Husk at du finner videoklipp fra både klatreparken, carambakjøringen og mye annet på Facebook-sidene til både Norsk Bobil og Caravan Club og Bobil og Caravan Magasinet. 

 

Fra avslutningen av Nordisk Camping Treff. Del 1:

Avslutning av Nordisk Camping Treff. Del 2:

Glimt

: Glimt: Glimt: Nordisk Camping Treff arrangeres i Finland neste år.

 

 

Få Bobil og Caravan Magasinet hjem i postkassa du også: