Arctic Race tilbake i Finnmark i 2023

Arctic Race tilbake i Finnmark i 2023

Publisert av Bjørn Egil Jakobsen den 01.12.22. Oppdatert 02.12.22.

 

Har du mulighet til det bør du sette av dagene 17. til 20. august neste år til å oppleve sykkelsirkuset Arctic Race i Vest-Finnmark. Syklistene suser fort forbi, men opplevelsen og stemningen varer lenge. 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bjornegil@nbocc.no

 

I 2014 gikk Arctic Race of Norway i Finnmark gjennom kommunene Porsanger, Kvalsund, Hammerfest og Alta i Finnmark og endte i Tromsø. Det var den andre utgaven av sykkelrittet, som altså neste år feirer 10-årsjubileum.

   I 2018 var rittet tilbake i Finnmark, og startet den gang i Vadsø i Øst-Finnmark for å ende i Alta i Vest-Finnmark. I 2020 startet løpet i Tromsø, var innom Finland og gikk Senja rundt. I 2023 blir det folkefest igjen i Vest-Finnmark.

Det blir fire etapper: 1. starter i Kautokeino, 2. starter i Alta, 3. starter i Hammerfest og 4. starter i Kvalsund (ca. 34 km fra Hammerfest sentrum). 

 

Starter i Kautokeino

Bor du sør i landet så går det kjappest å kjøre gjennom Sverige og Finland opp til Kautokeino, hvor første etappe starter 17. august og går til Alta. En strekning på 171 kilometer.

   Både i Kautokeino og i Alta finner du flere campingplasser, men mest optimal opplevelse for å få med seg reprise av folkefesten fra 2014 vil nok være å ha Alta som utgangspunkt i forkant av første etappe. Deretter må du flytte på deg til eller mot Hammerfest.

   Fredag 18. august går rittet fra Alta til Hammerfest (153 kilometer). Hammerfest har en campingplass midt i byen ved Storvannet, og en flott bobilparkering i sentrum ved innseilinga til byen. Fredagskveld blir det helt sikkert morsomt å være i Hammerfest.

Det er faktisk ikke mer enn ca. 1.600 kilometer fra hovedstaden til Kautokeino hvor 1. etappe starter. Så det er bare å gjøre bobilen eller campingvogna klar for finnmarksopplevelser i august neste år. 

 


Husk å lik og følg Bobil og Caravan Magasinet på Facebook:

 

Havøysund og Nordkapp

Lørdag går sykkelrittet videre fra Hammerfest til Havøysund (167 km). Havøysund har hotell, hytteutleie og har lagt til rette for bobilparkering sentralt i bygda. Fylkesveg 889 som går dit har status som nasjonal turistvei, og gir en flott finnmarksopplevelse. 

   Det er viktig å merke seg at når fjerde etappe starter søndag 20. august, er man tilbake i Kvalsund. Altså tilbake i Hammerfest kommune (34 kilometer fra Hammerfest sentrum). Fjerde etappe går til Nordkapplatået (171 kilometer). Også Honningsvåg har campingplasser, men får du mulighet til å tilbringe nattetimene på platået i flott sommervær anbefales det.

Syklistene suser forbi deg på et øyeblikk, men stemninga du opplever langs veien og på stedene du kommer til tar du med deg.

 

– Galskapen langs løypa

I en pressemelding fra Arctic Race of Norway skriver daglig leder Knut-Eirik Dybdal at han gleder seg til å være en del av folkefesten som folk i nord steller i stand rundt sykkelrittet. 

   – Vi vet at arrangementet skaper økonomiske ringvirkninger i Nord-Norge, men folkefesten rundt syklistene er minst like viktig. Gjennom den skaper vi felles opplevelser, tilhørighet, samhørighet og stolthet rundt det vi har å by på, påpeker han, og fortsetter:

   – All den positive galskapen folk finner på langs løypa er også viktig for TV-bildene som går verden rundt. Jeg gleder meg til at vi sammen skal formidle alt det flotte denne regionen har å by på, sier Dybdal.

I Finnmark finner du mange steder du kan overnatte i bobil og campingvogn. I Hammerfest finner du både bobilparkering og campingplass nær byen

 

Dette er en artikkel fra: