Pressemelding: Flomskadde campingvogner selge(...)

Pressemelding: Flomskadde campingvogner selge(...)

Publisert av Martine Lorentzen den 21.11.22. Oppdatert 22.11.22.

Bobil og Caravan Magasinet nr. 2,2015
Toppsaken, utgivelsesdato 13.04.2015:

Flomskadde campingvogner selges som «nye»:

2014 var et år hvor en rekke campingplasser ble oversvømt under naturkatastrofer. Bilder av «druknede» campingvogner florerte i media. Nå dukker mange av disse opp igjen på salgsportalen FINN.no, til bortimot full pris og uten informasjon om at de er kondemnert av forsikringsselskapene på grunn av skader det ikke er lønnsomt å reparere.

Bobil og Caravan Magasinet, BoCM, har «fulgt» flere campingvogner fra de sto under vann på campingplassen Reed Camping og Fritid utenfor Bergen, via takstmann, kondemneringsrapport, forsikringsselskap og oppkjøpere, til de selges for bortimot normal listepris til kjøpere som kan risikere å få seg noen stygge overraskelser. Ved kondemnering opphører ethvert garantiansvar fra fabrikk. - Forbrukerkjøpsloven har klare krav om opplysningsplikt fra selgere overfor kjøpere, sier Randi Flesland i Forbrukerrådet til BoCM.

Forsikringsselskapene og bransjen er krystallklare: Disse vognene er uønsket tilbake på campingplasser og veier i bruk som campingvogner, med mindre de er reparert i tråd med fabrikantenes krav. Hvilket blant annet krever utskiftning av gulvplate og all elektrisk installasjon. Totalt dreier det seg om ca. 200 vogner og flere titalls millioner kroner.

Hele saken er å finne i BoCM utgave 2, 2015.

Kontaktperson: Bjarne Eikefjord
Redaktør Bobil og Caravan Magasinet, (BoCM)
Tlf. 906 10 775. E: bjaei@online.no

 Norsk Bobil og Caravan Club har hovedkontor på Sørumsand.
Telefon: 63 82 99 90. www.nocc.no

13.04.2015