Pressemelding: NBCC har vunnet: årsavgiften f(...)

Pressemelding: NBCC har vunnet: årsavgiften f(...)

Publisert av Martine Lorentzen den 21.11.22. Oppdatert 22.11.22.

I forslaget til neste års statsbudsjett foreslår Regjeringen å fjerne hele årsavgiften på campingvogner.  Norsk Bobil og Caravan Club, NBCC har siden 2002 arbeidet med å fjerne For 2003 ble den redusert med 25%. NBCC har fulgt opp denne saken flere ganger. – Dette er en stor seier for NBCC, sier president Bjørn Johansen.

Årsavgiften har medført at mange campingvogner ikke er blitt registrert. Resultatet er at ingen har oversikt over hvem som eier gamle campingvogner som hensettes. NBCC har flere ganger foreslått å fjerne årsavgiften, innføre registreringsplikt, og innføre vrakpant på samme måte som for biler. I januar 2014, la NBCC fram en tiltaksplan i fire punkter:

For avgiftene bør følgende gjøres gjeldende:

  • Likebehandling campingvogner – tilsvarende slepekjøretøygrupper og fritidsredskaper
  • Fjerne årsavgiften på campingvogner – innføre registreringsplikt.

Ved å ta bort/redusere årsavgiften og innføre registreringsplikt (som i Sverige) sørger man for at vognene både blir registrert og omregistrert når de skifter eier.

  • Redusere og endre omregistreringsavgift 
  • Innføring av miljøavgift/vrakpant

NBCC konstaterer nå at vi har fått gjennomslag for første punkt i dette programmet, sier president Bjørn Johansen, som legger til at dette viser hvor viktig det er at vi er sterke for å kunne sikre gjennomslag for tiltak til beste for alle medlemmer i NBCC.

NBCC arbeider gjennom politiske organer og prosesser for å sikre bedre tilrettelegging og styrke tilbudene for bobiler og campingvogner i Norge. Eksempelvis avgiftspolitikk, campingplassretningslinjer, krav til sikkerhet og tilrettelegging for camping lokalt og sentralt.

Norsk Bobil og Caravan Club har hovedkontor på Sørumsand.
Telefon: 63 82 99 90
www.nocc.no

22.12.2014